Общество | Вознесенск, 8 Мая, 2020

День пам'яті та примирення. Звернення міського голови Віталія Лукова

Свежие новости: День пам'яті та примирення. Звернення міського голови Віталія Лукова

Шановні вознесенці!
 
У ці травневі дні українці спільно з Європою та світом вшановують героїзм та мужність людей, які понад сім десятиліть тому здобули Перемогу над жахіттями нацизму. Вшановуємо запроваджені європейські традиції та святкуємо День Перемоги.
Нова традиція відзначати 8-го Травня тільки посилює зміст дати 9-го Травня. Перша дата є Днем пам’яті та примирення. Цього дня весь цивілізований світ згадує жертв Другої світової війни. Друга дата – це День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, її 75-а річниця. І ми не можемо їх не відзначати, бо це - наша історія, за яку були покладені життя та долі.
У нинішній час змін та протистоянь ми пам’ятаємо та особливо цінуємо подвиг ветеранів Другої світової війни і дякуємо їм за здобуту Перемогу. Ця пам'ять - непідвладна часу, вона - вічна. В наших душах і серцях сьогодні - гордість і радість наполовину зі святою скорботою. Бо дуже велика була ціна Перемоги в 1945-му. Вона і сьогодні надихає нас на нові звершення, допомагає долати труднощі та впевнено рухатися вперед.
Народ України один із тих, хто втратив неймовірно велику кількість своїх синів і доньок у Другій світовій війні. Ми пишаємося славою покоління, яке принесло очікуваний мир світу та Україні 75 років назад. Разом з тим, схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які захистили нас в 21-му сторіччі - добровольців та бійців Збройних Сил України, які загинули на Східному кордоні вже у наш час. Віддаємо глибоку шану кожному, хто боровся і бореться за Вільну та Соборну Україну.
Шановні земляки! Нехай у нашій пам'яті назавжди залишаться святі імена тих, хто віддав своє життя за рідну землю. Зігріємо душевним теплом ветеранів, які пізнали воєнне лихоліття. Не залишимо без уваги тих, хто несе важку і небезпечну варту задля України сьогодні. Цінуймо готовність до захисту Батьківщини кожного, хто залишив родини заради миру в наших містах і селах, їх жертовність та віру в перемогу. Те, що перемога буде за нами – немає жодного сумніву, адже за нами правда і наша земля! Впевнений – наш народ непереможний!
Щиро вітаю Вознесенську громаду із Днем пам’яті та примирення та з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Бажаю усім світлого та чистого неба. Нехай у ці весняні дні разом із бузковим запахом прийдуть у кожну домівку мир, щастя і добро.
Слава захисникам України різних часів! Із 75-ою річницею Перемоги!
 
Міський голова Віталій Луков,
секретар міської ради Лариса Торжинська,
в.о.старости сіл Новогригорівка та Ракове Людмила Цоня

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости