Криминал | Николаев, 26 Сентября, 2023

У Миколаєві 19-річному аферисту винесли ще один вирок за обман пенсіонерів

Свежие новости: У Миколаєві 19-річному аферисту винесли ще один вирок за обман пенсіонерів

У Миколаєві ще один суд визнав 19-річного Романа Дернового винним у шахрайстві та при наявності вже одного вироку знову відпустив під іспитовий термін.

Про це стало відомо з відповідного вироку суду.

Як відомо, 3 березня у Миколаєві затримали 19-річного хлопця за підозрою у шахрайстві. Начальник ГУНП тоді повідомляв, що 19-річний «молодик майже місяць тероризував літніх людей з Миколаєва та обшукував їх на чималі гроші, розповідаючи байки, що їхні діти та онуки потрапили в ДТП і терміново потрібні великі суми грошей на лікування».

В квітні 2023 року Заводський райсуд визнав його винним в тому, що під «приводом термінової операції для онуки» у березні він забрав у 76-річної жінки 40 тисяч гривень та дві тисячі доларів. Йому призначили покарання у виді позбавлення волі строком один рік і одночасного звільнили від відбування тюремного строку із випробуванням, встановивши іспитовий строк на один рік.

Центральний райсуд розглядав ще одне провадження за участю Дернового – воно стосуються кількох схожих епізодів у лютому. Досі «невстановлена слідством особа» телефонувала жертвам і розповідала про начебто постраждалих родичів, а згодом приїжджав Дерновий, називався лікарем та забирав збереження миколаївців. У одної жінки він забрав 3,3 тисячі доларів, другої – 800 доларів та 4 тисячі гривень, третьої – 87 тисяч гривень, четвертого – 130 тисяч гривень.

У суді обвинувачений визнав свою провину та обіцяв виплатити втрачені кошти. По його словам, йому цю «роботу» запропонували невідомі йому особи через месенджер Telegram. По його словам, аферисти запевняли його, що «все законно» і потрібно просто забирати гроші за адресами, які йому будуть повідомляти. Обвинувачений каже, що всі отримані гроші він перераховував на вказані співрозмовниками картки, а йому у якості винагороди платили частку у розмірі 20 тисяч гривень.

Суд визнав хлопця винним у повторному вчиненні шахрайства за попередньою змовою осіб, що спричинило значну шкоду потерпілим (частина 2 статті 190 Кримінального кодексу). Оскільки події фактично пов’язані та вчинені до вироку Заводського райсуду, то його знову вирішили не позбавляти волі – йому призначили два роки обмеження волі з одночасним звільненням від цього покаранням з іспитовим терміном на два роки.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости