Общество | Николаев, 4 Ноября, 2019

У Миколаєві - один із найуспішніших прикладів співпраці місцевої влади та медзакладів, - Національна служба здоров'я України

Свежие новости: У Миколаєві - один із найуспішніших прикладів співпраці місцевої влади та медзакладів, - Національна служба здоров'я України

У 2020 році у повному обсязі запрацює Програма медичних гарантій. Трансформація торкнеться спеціалізованої та високоспеціалізованої медицини.

Щоб підписати договір з НСЗУ та отримувати кошти, усі заклади медичної спеціалізованої допомоги мають бути автономізовані вже до кінця року. Це є завданням місцевої влади. Вона є власником закладів охорони здоров'я, НСЗУ - єдиним замовником та платником.

В Україні є вже багато прикладів плідної співпраці закладу та місцевої влади. Один із найуспішніших - у Миколаєві, де у червні автономізовано 100 % спеціалізованих закладів охорони здоров’я.

Ірина Шамрай, начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради: “Місцева влада оголосила 2019 рік – роком медицини у Миколаєві. Наше місто є одне з перших в Україні, де активно впроваджується єдиний медичний інформаційний простір.

На сьогодні у нашому місті автономізовано 100 % закладів, що надають спеціалізовану медичну допомогу.

Ми розпочали комп’ютеризувати медичні заклади ще минулого року. На це міськрада виділила 3,5 млн грн. Тоді для амбулаторій було придбано оргтехніку з необхідним програмним забезпеченням, інформаційні табло з графіком прийому до лікарів, впроваджено електронний медичний сервіс.

Цього року на комп’ютеризацію лікарень місцева влада виділила 7 млн грн. Комп’ютеризовано близько 60 % закладів спеціалізованої медичної допомоги. До кінця року ця цифра зросте, бо на зекономлені кошти закупимо додаткові робочі місця.

Також міська влада виділила близько 20 млн 300 тисяч гривень на ремонт і оновлення реанімаційних відділень Миколаєва. За ці кошти придбано новітнє медичне обладнання, зокрема, апарати штучної вентиляції легень та монітори для цілодобового спостереження за тяжкохворими пацієнтами.

За кошти місцевої влади в усі стаціонари закуплено пересувні УЗД та пересувні рентгени, для надання невідкладної медичної допомоги.

Також з міського бюджету в область передано 63 млн грн гривень на виконання цільових обласних медичних програм. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты