Криминал | 4 Октября, 2023

У Києві викрили «детективне агентство», яке незаконно стежило за громадянами та торгувало закритою інформацією

Свежие новости: У Києві викрили «детективне агентство», яке незаконно стежило за громадянами та торгувало закритою інформацією

У Києві викрили діяльність так званого «детективного агентства», учасники якого здійснювали протиправне стеження за громадянами з використанням спеціальних технічних засобів та незаконно збували інформацію з державних та правоохоронних баз даних.

Про це повідомили у ОГП.

Згідно з матеріалами слідства, учасники «агентства» за грошову винагороду здійснювали приховане стеження за громадянами України шляхом візуального спостереження та слідкування за маршрутами пересування осіб.

До переліку послуг агентства також входило надання інформації з державних та правоохоронних баз даних.

Оплату за свої послуги так звані детективи приймали на банківські гаманці оформлені на підставних осіб.

В залежності від замовленого обсягу інформації на людину, вартість послуг «детективів» становила від 200 доларів США по наданню відомостей з баз даних (АРМОР, РАЦС, НАІС, АРКАН) до 1000 доларів США за послуги з візуального спостереження, складання досьє на особу та інші.

Крім того, одним із «детективів» на замовлення третіх осіб неодноразово замовлялася інформація, яка перебуває у володіння державного підприємства «Національні інформаційні системи».

У свою чергу, невстановлені особи, за грошову винагороду здійснювали перевірку потрібних фізичних осіб за наявними базами даних та передавали отриману інформацію «детективу».

У ході досудового розслідування правоохоронцями проведено ряд оперативних закупок та обшуків, за результатами яких задокументовано протиправну діяльність вказаних осіб. Функціонування сайтів вказаного «агентства» заблоковано.

Одному з фігурантів повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 361-2 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для притягнення до кримінальної відповідальності усіх учасників групи.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости