Криминал | 31 Января, 2024

У Дніпрі курсантка на сайті знайомств видавала себе за військового і виманила у дівчини ₴800 тисяч

Свежие новости: У Дніпрі курсантка на сайті знайомств видавала себе за військового і виманила у дівчини ₴800 тисяч

У Дніпрі повідомили про підозру 20-річній курсантці одного з правоохоронних вишів Дніпра, яка видурила понад 800 тисяч гривень на сайті знайомств.

Про це повідомили у ДБР та Нацполіції.

Дівчина зареєструвала фейкову анкету на сайті знайомств під чоловічим іменем, а фото вкрала зі сторінки справжньої людини в одній з соцмереж. Познайомившись з іншою дівчиною, вона почала писати тій романтичні повідомлення від імені вигаданого хлопця. Потерпіла, не підозрюючи, хто насправді ховається за анкетою, дала свій номер телефону та почала активно переписуватися в месенджерах, а також періодично спілкуватися телефоном.

Для того, аби голос залицяльника не видав обману, курсантка в телефонних розмовах пояснювала, що у дитинстві перенесла операцію на голосових зв’язках, тому так і розмовляє.

Згодом «залицяльник» написав, що потрапив до армії та перебуває у зоні бойових дій, через що найближчим часом зустрітися наживо не вийде, але пообіцяв періодично відправляти дівчині подарунки через свою племінницю.

Так званою племінницею, яка частенько приносила подарунки, виявилася сама підозрювана.

«В один з моментів «боєць» повідомив, що потрапив поблизу Бахмута під ворожий обстріл і отримав серйозне бойове поранення та почав просити гроші на операцію. Вважаючи чоловіка своїм хлопцем, потерпіла, напозичавшись у знайомих та родичів понад 800 тисяч гривень, все відправила на рахунок шахрайки», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання та реєстрації фігурантки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та нотатки.

Зловмисниці оголошено підозру за ч. 5 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тривають слідчі дії.

У Дніпрі знаходиться державний університет внутрішніх справ, ймовірно, викрита на шахрайстві навчалася на поліцейську.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты