Криминал | 1 Февраля, 2024

НАБУ та САП повідомили про підозру нарлепу від «Слуги Народу», який задекларував чужу криптовалюту на ₴24 мільйони

Свежие новости: НАБУ та САП повідомили про підозру нарлепу від «Слуги Народу», який задекларував чужу криптовалюту на ₴24 мільйони

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили чинному народному депутату про підозру у недостовірному декларуванні понад 24 мільйонів гривень.

Про це повідомляє НАБУ.

За даними слідства, у 2020 році народний обранець задекларував криптовалюту на 24,6 мільйона гривень, яка нібито належала йому ще з 2019 року.

НАБУ і САП зʼясували, що цей криптовалютний гаманець насправді ніколи не належав нардепу, а купували задекларовану криптовалюту іноземці, які жодного стосунку до депутата не мають.

Максимальне покарання, яке загрожує нардепу за недостовірне декларування — до двох років увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на три роки.

У НАБУ зазначили, що розслідуванню сприяла співпраця з компетентними органами США в межах міжнародної правової допомоги. Розслідування вказаних фактів розпочато на підставі висновку Національного агентства з питань запобігання корупції.

Правоохоронці імʼя нардепа не називають, утім, за даними джерел видань "Українська правда" й LIGA.net, ідеться про народного депутата від "Слуги Народу" Олександра Маріковського.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости