Политика | 3 Сентября, 2022

У центрі Праги мітингували комуністи та прибічники Росії з руху «Триколор»

Свежие новости: У центрі Праги мітингували комуністи та прибічники Росії з руху «Триколор»

Десятки тисяч людей зібралися у центрі Праги на демонстрацію проти уряду, а також із вимогою до діалогу з росією.

Поліція оцінила їх кількість у 70 000 осіб.

«Збори на Вацлавській площі проходять мирно, і нам поки що не доводилося вирішувати якихось серйозних проблем. За нашими оцінками, кількість учасників на 14:30 становить близько 70 000 осіб», - повідомила поліція у Twitter.

Багато демонстрантів принесли чеські прапори, деякі також барабани та транспаранти. Деякі мали плакати проти ЄС, НАТО, прем'єр-міністра Петра Фіала, «зеленого курсу» для Європи та проти відмови уряду співпрацювати з росією. На площі стояли стенди та прапори Комуністичної партії Чехії та євроскептичного руху «Триколор».

Організатори вимагали відставки уряду. Водночас вони хотіли, щоб уряд дозволив їхнім експертам вести переговори щодо купівлі газу та нафти.

- Чеській Республіці потрібен чеський уряд. Уряд Фіалу може бути українським, можливо, брюссельським, але точно не чеським, — сказала глава «Триколору» Зузана Майєрова Заграднікова.

За її словами, уряд має знизити податки, у тому числі ПДВ, і скасувати антиросійські санкції, які завдають шкоди чеським бізнесменам. Вона також вимагала припинити постачання зброї до України.

Прем'єр Фіала заявив, що сьогоднішня демонстрація ініційована силами, які заявляють про свою проросійську позицію та виступають проти інтересів Чехії.

- Зрозуміло, що російські пропагандистські та дезінформаційні кампанії з'являються на нашій території неодноразово і хтось просто піддається їм, - сказав Фіала.

Він додав, що кожен має право висловлювати свою думку та проводити демонстрації.

- Тлумачення подій, які я мав нагоду бачити досі, вказують на різко проросійські настрої, і, на мій погляд, це не відповідає інтересам Чехії та наших громадян, - додав Фіала.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости