Криминал | Еланец, 19 Сентября, 2023

Телефонний шахрай назвався представником банку і виманив у жительки Миколаївщини ₴21 тисячу

Свежие новости: Телефонний шахрай назвався представником банку і виманив у жительки Миколаївщини ₴21 тисячу

Аферист по телефону ошукав мешканку Єланецької громади на понад 20 тисяч гривень

Про це повідомили у поліції Миколаївщини.

17 вересня до сектору поліцейської діяльності № 1 Вознесенського районного управління звернулась жителька Єланця з повідомленням про те, що її ошукали.

Співробітникам поліції 32-річна заявниця розповіла, що на її мобільний зателефонував невідомий, який, представившись співробітником одного з банків, повідомив, що в роботі установи відбувся збій та необхідно назвати код, який надійде в смс-повідомленні, для оновлення роботи карткового рахунку. Виконавши всі рекомендації невідомого, жінка втратила 21 тисячу 820 гривень.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України («Шахрайство».) Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

У поліції вкотре звернулися до громадян: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, що пов’язані з перерахунком коштів по телефону. Також не розголошуйте незнайомцям свої особисті дані та дані реквізитів рахунку, не надавайте дані банківської карти (її номер та строк дії, РІN - код, СVV2/CVC2 коди, паролі), не поспішайте проводити жодних операцій за вказівками співрозмовників.

Якщо від вас вимагають подібні дані - це шахраї.

Якщо ви все ж таки стали жертвою аферистів, не зволікайте та звертайтеся до поліції.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты