Криминал | Николаев, 2 Августа, 2017

Суд у справі "золотого" Романчука переглянув відео негласних слідчих дій

Свежие новости: Суд у справі

 

Центральний районний суд Миколаєва 2 серпня продовжив досліджувати письмові докази у справі колишнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого підозрюють в отриманні 90 тисяч доларів хабара.

Про це повідомили у прес-службі Центрального райсуду міста Миколаєва.

«Суд у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст.368 КК України продовжив досліджувати письмові докази, додатками до яких є електронні носії з аудіо- та відеофайлами», - йдеться у повідомленні.

Було досліджено матеріали негласних слідчих дій, що стосувались зустрічей та перемовин обвинуваченого, його помічника та керівника ТОВ «ЕЛК-БУД». Зокрема, було продемонстровано відеозапис передачі хабара помічнику Романчука. Сумку із грошима керівник ТОВ «ЕЛК-БУД» залишив в автомобілі, де їх і знайшли.

Окрім цього, суд дослідив частину протоколів про зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж та заслухав телефонні розмови обвинуваченого, колишнього помічника одного з депутатів Миколаївської обласної ради та керівника «ЕЛК-БУД», які органом досудового розслідування було надано у якості доказів.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком.

Вони вимагали хабар 90 тис. дол. за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» на видобуток вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300 тис. доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом.

Але попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, наразі судять одного лише Романчука.

 

Источник: ukrinform.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости