Криминал | 18 Сентября, 2023

Суд у Гаазі розпочав слухання за позовом України проти РФ з геноциду

Свежие новости: Суд у Гаазі розпочав слухання за позовом України проти РФ з геноциду

Міжнародний суд ООН у Гаазі відновив слухання за позовом України проти Росії щодо конвенції про геноцид.

Нагадаємо, що Україна подала позов за кілька днів після початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Зокрема, Україна вимагає притягти Росію до відповідальності за перекручування поняття "геноцид".

Київ стверджує, що Росія зловживає міжнародним правом, заявляючи, що вторгнення було виправдане для запобігання нібито геноциду на Донбасі. Тому Кремль використав це як основу для початку повномасштабної агресії.

Додамо, що Росія закликала Світовий суд закрити справу щодо геноциду в Україні. Країна-агресор заявляла, що суд нібито не має відповідної юрисдикції.

Слухання, які триватимуть до 27 вересня, не заглиблюватимуться у суть справи, а зосереджуватимуться на юридичних аргументах щодо юрисдикції.

Хоча Росія досі ігнорує накази Міжнародного суду ООН припинити військові дії, а суд не має можливості виконати свої рішення, експерти кажуть, що остаточне рішення на користь України може мати важливе значення для будь-яких майбутніх позовів про репарації.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости