Общество | 10 Сентября, 2019

Суд отримав іще один позов про оскарження нової редакції правопису

Свежие новости: Суд отримав іще один позов про оскарження нової редакції правопису

До Окружного адмінсуду Києва надійшов ще один позов щодо визнання незаконною та скасування постанови, якою було затверджено український правопис у новій редакції.

Про це інформує пресслужба суду.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов ще один позов до Кабінету міністрів України щодо визнання незаконною та скасування Постанови уряду №437 від 22 травня 2019 року, якою було затверджено український правопис в новій редакції”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, позивач вважає, що, ухвалюючи оскаржувану постанову, Кабмін діяв поза межами своїх повноважень.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

У суді нагадують, що в провадженні ОАСК уже перебуває справа за позовом до КМУ з такою ж вимогою – визнати протиправною вищезгадану постанову уряду. У цій справі судом вже було проведено 2 підготовчі засідання.

Нагадаємо, позивачка звернулась до суду в інтересах своєї доньки, учениці 7-го класу, та просить суд визнати протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів України №437 від 22 травня 2019 року “Питання українського правопису”.

Цією постановою схвалено нову редакцію правопису.

Міністерство освіти і науки України рекомендувало вже з 3 червня 2019 року застосовувати норми та правила нової редакції правопису.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты