Политика | Вознесенск, 21 Февраля, 2020

Страхування здоров’я буде актуальним і після вступу в дію реформи другої ланки медицини

Свежие новости: Страхування здоров’я буде актуальним і після вступу в дію реформи другої ланки медицини

Питання страхування здоров’я в українському суспільстві, як правило, не популярне. Хоча можливість отримати швидку допомогу при непередбачуваному випадку захворювання хоче отримати кожен. Реформа вторинної ланки медицини в Україні передбачає лише певні пакети безоплатних послуг. Але велика кількість послуг та ліків не будуть забезпечуватись державою. За ці ліки та послуги слід буде платити з власної кишені. І часто такі видатки дуже високі, особливо зважаючи на невисокий рівень середнього доходу українця.

В Територіальній громаді міста Вознесенська діє достатня кількість страхових компаній, які надають послуги з страхування здоров’я. Щомісячна плата за страховку, як правило, не перевищує 300 гривень. Часто це сума в 100 гривень на місяць. Ціна залежить від пакета послуг, які відшкодовує страхова компанія.

В світлі реформи вторинної ланки медицини, яка очікується вже в середині весни 2020 року, досить гостро постало питання, а які ж саме послуги будуть відшкодовувати страхові компанії вже після впровадження змін. Саме з цієї причини міський голова Віталій Луков ініціював зустріч із страховими компаніями, які здійснюють свою діяльність на території громади. На зустрічі також були присутні, заступник міського голови Юрій Путій, працівники органів соціального захисту населення разом з начальницею управління Іриною Шишлянніковою, а також головний лікар КП «КНП «Вознесенська багатопрофільна лікарня» Володимир Красьоха.

За повідомленням головного лікаря вознесенської багатопрофільної лікарні, держава відшкодовуватиме з бюджету лише чіткий перелік випадків. При цьому, безкоштовне лікування відбуватиметься за виключним списком ліків та засобів, які затверджуються державою, як ті, що визнані дієвими. Усі інші ліки застосовуватися при безкоштовному лікуванні не будуть. Це саме ті випадки, коли людина має особисту непереносимість препарату, або ж хоче отримати знеболювальне тоді, коли це не передбачено протоколом лікування за безкоштовною схемою. Безкоштовними не будуть також і планові втручання (запланована операція, зубопротезування тощо) й допоміжні лікарські послуги (наприклад, масаж).

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Представники страхових компаній зі свого боку зауважили, що надаватимуть послуги зі страхування і надалі. Більше того, за вступу реформи другої ланки медицини вони очікують актуалізації масового страхування населення. Адже держава більше не гарантуватиме одразу ряд медичних послуг, препаратів та ліків, які раніше отримували фінансову підтримку з її боку. І дуже часто виходить, що такі препарати мають високу ціну. У випадку ж страхування, такі послуги, ліки й препарати надаватимуться застрахованій особі відповідно до укладеного договору із страховою компанією. Це може бути надання препаратів самою компанією, або ж відшкодування певного відсотка від вартості ліків чи лікування.

Тому очікуємо в найближчому майбутньому нових змін в медицині та нових викликів для суспільства. Не чекайте поки хвороба забере весь ваш бюджет, страхуйтесь і будьте впевнені у своїй фінансовій спроможності.

Джерело: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости