Криминал | Вознесенск, 23 Февраля, 2019

Спроба рейдерства, наклеп і підробка доказів: як псують життя фермеру з Актового

Свежие новости: Спроба рейдерства, наклеп і підробка доказів: як псують життя фермеру з Актового

Останнім часом у мережі Інтернет з підозрілою регулярністю розповсюджуються матеріали викривального характеру щодо успішного аграрія із села Актове Вознесенського району. Якщо вірити публікаціям в електронних ЗМІ та соцмережах, може скластися враження, що керівник фермерського господарства «Юлія» Микола Бойчук не розраховується зі своїми пайщиками, зневажає і погрожує їм. То начебто ображені власники паїв мітингують біля Генпрокуратури, то нібито Бойчук сприяє бандитам, що тероризують його колег.

Микола Бойчук

Дійшло навіть до того, що на популярному сайті оголошень невідомі розмістили інформацію про продаж автомобілю, що належить Бойчуку, вказавши його телефон. Таким чином створюється  міф про загрозу банкрутства ФГ «Юлія». Вершиною кампанії з дискредитації стало відео, на якому нібито жителі Актового прямо говорять про те, що Бойчук з ними не розрахувався.

Оскільки свої обличчя «правдоруби» приховали, можна запідозрити авторів і героїв відео у фальсифікації.

Журналіст «Маю право» вирішив з’ясувати, чи насправді є підстави для таких серйозних звинувачень. Для цього особисто зустрівся з пайщиками Миколи Васильовича Бойчука. Люди охоче спілкувалися, не боячись показати свої обличчя на камеру. Жоден з опитаних не виказав претензій до Бойчука. Навпаки виявилося, що фермер робить навіть більше, ніж зобов’язувався, підписуючи договори.

У Трикратівській сільській раді, якій підпорядковане село Актове, також підтвердили відсутність нарікань з боку пайщиків. А ще там цінують допомогу, яку надає Микола Бойчук місцевій лікарні і школі.

Дізнавшись про меценатство Бойчука, журналіст «Маю право» вирішив завітати до трикратівської школи. Там також відгукуються про аграрія лише добрими словами.

Зібравши достатньо інформації про керівника успішного фермерського господарства, журналіст «Маю право» задався справедливим питанням: хто і чому намагається всіляко дискредитувати Миколу Бойчука? Остаточно усі крапки над «і» розставив адвокат ФГ «Юлія».

З’ясувалося, що інформаційну війну розв’язав багаторічний бізнес-партнер з Нової Одеси, який надавав грошові позики підприємству Бойчука. Недобросовісний компаньйон захотів «віджати» процвітаюче фермерське господарство, яке обробляє 1000 га землі. Для цього він вступив у злочинну змову з вознесенським нотаріусом. Так було складено договір застави на частку в статутному капіталі, при цьому нотаріус запевняв, що предметом застави є лише незначна частка корпоративних прав ФГ «Юлія», тоді як в угоді прописав 100 %. Погрожуючи фізичною розправою, Бойчука примушували переоформити корпоративні права на користь новоодеського бізнесмена. Зараз між ними триває судова тяганина. Також за фактом рейдерського захоплення ФГ «Юлія» його керівник звернувся до Вознесенського відділу поліції. Триває досудове розслідування.

Читайте також: Увага!!! Рейдери у Вознесенському районі

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты