Политика | Николаев, 19 Июля, 2019

Справжнє обліччя ЗЕ-команди: Хто ховається під ЗЕ-маскою на Миколаївщині

Свежие новости: Справжнє обліччя ЗЕ-команди: Хто ховається під ЗЕ-маскою на Миколаївщині Справжнє обліччя ЗЕ-команди: Хто ховається під ЗЕ-маскою на Миколаївщині

Цілком логічним кроком для Президента України Володимира Зеленського, який отримав 73 % народної підтримки на виборах, було рішення про розпуск Верховної Ради України. Це абсолютно виправдано і зрозуміло, адже парламент давно втратив довіру українців, а пропрезидентська більшість блокувала всі ініціативи новообраного Президента та з перших днів вступила з ним  в конфронтацію.

Отже, у неділю ми прийдемо на виборчі дільниці, щоб обрати новий склад Верховної Ради України. Нам доведеться зробити  відповідальний вибір, адже ті 450 осіб, яким ми довіримо мандати, п’ять років будуть визначати зовнішню і внутрішню політику в державі.

Після приголомшливого тріумфу на президентських виборах 21 квітня 2019 року, коли Зе-команда завдала нищівного удару по репутації та іміджу Петра Порошенка, у прибічників Зеленського з’явилась амбітна мета – повторити весняний успіх та завести до Верховної Ради потужну та впливову фракцію нашвидкуруч створеної партії «Слуга народу».

Враховуючи те, що в Україні діє змішана виборча система і ми будемо обирати депутатів як за партійними списками, так і в мажоритарних округах, партія «Слуга народу» вирішила йти двома потужними колонами і висунула 192 кандидата в загальнодержавному виборчому окрузі, тобто по партійних списках та 198 в одномандатних виборчих округах.

Враховуючи те, що у президентської партії не існувало структур ані в центрі, ані на місцях, їх похапцем почали створювати під парламентські вибори.

До речі, на Миколаївщині партії «Слуга народу» і «Опозиційна платформа За життя» зареєстрували свої обласні організації в Миколаївській області за однаковою адресоюофіс 424 по проспекту Центральному, 67.

Для тих, хто може скласти два плюс два, зрозуміло, що таких випадкових збігів не буває. Нова приваблива вивіска стала зручною ширмою, за якою швидко сховались кандидати із сумнівним минулим. І Президент в цьому не винний. Він, як і мільйони українців, може стати заручником поточної політичної кон’юнктури.  Він — нова людина в політиці, він довіряє своїм радникам. А, як відомо, короля робить його оточення. І його радники Богдан та Разумков, які міцно пов’язані із Партією регіонів, можуть зробити йому погану послугу.

Офіційна версія відбору кандидатів на мажоритарні округи – це відкритий конкурсний відбір. В реальності все дуже сумно, адже ми можемо наступити на старі регіональні граблі, які дуже боляче вдарять не лише по рейтингу Президента, а й по кожному з нас.

І не буде кого звинувачувати, адже ми власними руками можемо завести до парламенту стару регіональну гвардію, яку ціною величезних жертв і крові в 2014 році вдалося відсунути від корита. Вони зачаїлися, перечекали, — і ось прийшла їх зоряна година. Вони вдягли зелені маски та підхопили прапори  «Слуги народу».

На Миколаївщині в шести мажоритарних округах боротимуться за мандати Олександр Пасічний по 127-му, Олександр Гайду по 128-му, Ігор Копитін по 129-му, Ігор Негулевський по 130-му, Артем Чорноморов по 131-му та Максим Дирдін по 132-му округу.

Які скелети ховаються в шафах новоявлених миколаївських «Слуг народу»?

Олександр Пасічний, який є головою Федерації футболу Миколаївської області, отримав цю посаду за протекцією народного депутата від Блоку Петра Порошенка, голови ФФУ Андрія Павелка, фірми якого отримують сотні мільйонів бюджетних гривень на будівництво футбольних майданчиків зі штучним покриттям по всій країні.

І якщо Пасічний є вихідцем з команди екс-президента, то решта кандидатів міцно пов’язані їз Партією регіонів через Олександра Разумкова, який не приховує своїх зв’язків із регіоналами в минулому. А як їх можна приховати, якщо він одружений із донькою покійного мера Миколаєва Володимира Чайки, чиї політичні симпатії добре відомі. Тому не дивно, що решта кандидатів на миколаївських округах міцно пов’язані їз Партією регіонів та оточенням Чайки.

Юрий Бойко, Вячеслав Рукоманов и Александр Гайду. Юрий Бойко, Вячеслав Рукоманов и Александр Гайду.

Олександр Гайду – у минулому директор порту «Ніка-Тера», який належав олігарху Дмитру Фірташу. Сам Юрій Бойко, нинішній голова партії «Опозиційна платформа – За життя», пропонував Гайду у 2015 році очолити «Опозиційний блок» у Миколаївський області.

Ігор Копитін — бізнесмен. Співвласник та директор ТОВ «Автомодерн» — компанії, яка займається оптовою торгівлею деталями для транспортних засобів. Кандидат не публічний, але має зв’язки в кримінальних колах миколаївщини.

Ігор Негулевський –директор ТОВ «Граніт», що видобуває та обробляє граніт на Софіївському кар’єрі на Миколаївщині, пов’язаний із будівельними фірмами покійного Чайки.

Владимир Дятлов (слева на фото) и Артем Чорноморов (второй слева)Владимир Дятлов (слева на фото) и Артем Чорноморов (второй слева)
Артем
Чорноморов — власник підприємства «Смартагрі». За даними миколаївських ЗМІ, кандидат є вихідцем з молодіжного крила Партії регіонів та перебуває у дружніх стосунках з братами Дятловими.

Максим Дирдін, був помічником нардепа IV скликання від фракції Партії регіонів Івана Кураса, а після Революції Гідності був адвокатом екс-голови Київської міської державної адміністрації у справі про розгін Євромайдану

Очевидно, що в суспільстві існує запит на нові обличчя і цим вдало скористалися політики з минулого, які маскуються та мімікрують.

Зе-кандидати на Миколаївщині – не нові обличчя, це вовки в овечій шкурі, які завтра скинуть маски і знову почнуть роздирати та грабувати Україну.

Основним гаслом виборчої кампанії Зеленського було: «Зробимо їх разом!». Цей слоган знайшов неабиякий відгук в серцях мільйонів українців, ображених на беззаконня і свавілля, що чинила впродовж 28 років українська влада.

Зараз на бордах партія «Слуга народу» закликає «Зробимо їх ще раз разом!» і електорат знову з ентузіазмом заковтує цю наживку. 

А чи варто?

Ці люди не здатні виправдати Ваші сподівання.

Варто пошукати в списках кандидатів з життєвим досвідом, бездоганною репутацією та відповідними професійними навичками.

А такі люди є на кожному окрузі. Довіряйте не оманливим гаслам, а справам.

Люди, ДУМАЙ-ТЕ за кого будете голосувати!

Ваш бюлетень – це зброя. Але спрацьовує вона лише раз на п’ять років.

 

Источник: Вознесенск онлайн

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости