Политика | 27 Февраля, 2024

Соратники Навального заявили, що їхнього лідера вбили напередодні обміну на російського кілера Красикова

Свежие новости: Соратники Навального заявили, що їхнього лідера вбили напередодні обміну на російського кілера Красикова

Співробітниця Фонду боротьби з корупцією Марія Пєвчіх заявила, що Навального було вбито, бо його соратникам вдалося домовитися про обмін політика на засудженого до довічного терміну в Німеччині офіцера ФСБ Вадима Красикова.

- На початку лютого путіну запропонували обміняти кілера офіцера ФСБ Вадима Красікова, який відбуває термін за вбивство в Берліні, на двох американських громадян і Олексія Навального. Я отримала підтвердження про те, що переговори тривають і перебувають на фінальній стадії, увечері 15 лютого. 16 лютого Олексія було вбито, - сказала Пєвчих.

За словами Пєвчих, команда ФБК ще два роки тому придумала рішення, яке могло б спрацювати з огляду на те, що іноземні держави не зобов'язані допомагати заарештованому російському громадянину: гуманітарний обмін.

- Придумати і реалізувати цей план нам насамперед допомагав розслідувач Христо Грозєв. Реалізація цього плану зайняла цілих два роки, могла зайняти менше. За бажання і політичної волі це питання місяців, а не років. Але достатнього бажання і волі не було. Величезні зусилля, нескінченні вмовляння, тижні очікування відповідей, десятки поїздок, сотні дзвінків без відповіді. Чиновники, американські, німецькі, розуміюче кивали головами, розповідали, як важливо допомогти Навальному і політзекам, тиснули руки, обіцяли і нічого не робили. Ми пробували знову, найвідчайдушнішими і найбожевільнішими способами. Через знайомих політиків, через найбагатших людей цієї планети, які впливають на цих політиків. Через путінських дружків..., - зазначає співробітниця ФБК.

- У результаті всіх вдалося вмовити, до грудня план був у дії. (...) Путіну чітко дали зрозуміти, що єдиний спосіб отримати Красикова - це обміняти його на Навального. "Ах так? - подумав путін. - Навального на волі я не потерплю, раз принципово Красикова готові міняти, то треба просто позбутися предмета торгу, підмінити на когось за нагоди на когось іще", - повідомила Пєвчих.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты