Общество | 21 Ноября, 2019

Сьогодні - шоста річниця Революції Гідності

Свежие новости: Сьогодні - шоста річниця Революції Гідності

Шість років тому у столиці розпочалася революція.

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цими днями в Україні розпочалися Помаранчева революція 2004 року та Революція гідності 2013 року.

Ці події змінили історію нашої країни, змінили і нас. А найтрагічнішою стала для українців боротьба за справедливість, що почалася рівно 6 років тому з Євромайдану. Згодом ця акція перетвориться в Революцію гідності та свободи. "Сніданок з 1+1" пригадав, як це було.

Їх об’єднала мрія про євроінтеграцію. 21 листопада, після того, як уряд країни зупинив підготовку до підписання угоди з Євросоюзом, на Майдані Незалежності почали збиратися люди.

Протест у центрі столиці назвали Євромайданом, а найбільш активними його учасниками стали студенти. Ще через кілька днів мирна акція серед ночі перетвориться на жорстоке побоїще.

На підтримку постраждалих одразу вийшли тисячі розгніваних киян, а першого грудня центральна площа столиці перетвориться на живе море – із сотень тисяч мітингувальників. Так зародилася Революція гідності та свободи.

Мітингувальників кілька разів намагалися взяти штурмом та зачистити, але від цього Майдан ставав ще більшим та потужнішим.

18 лютого 2014 року стало початком найтрагічнішого етапу Революції гідності.

Протягом трьох днів у центрі столиці загинули більше як сто людей та більше як тисяча – отримали поранення.

Революція гідності та свободи стала однією з найтрагічніших сторінок в історії сучасної України, але назавжди змінила країну та українців.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты