Криминал | Снигиревка, 17 Сентября, 2023

Снігурівський колаборант втік від слідства і суду

Свежие новости: Снігурівський колаборант втік від слідства і суду

Обвинувачений у колабораціонізмі та намаганні підкупити співробітника СБУ житель Снігурівки переховується від слідства і суду.

Як відомо, 33-річного жителя Снігурівки викрили на продажі автозапчастин, які йому після крадіжок у місцевого населення передавали окупанти. Як повідомляли у СБУ, більшу частину одержаних прибутків передавав загарбникам. За це колаборант безперешкодно пересувався містом.

Згодом його затримали і повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

А пізніше він пропонував слідчому СБУ 1000 доларів США за не проведення подальших слідчих дій щодо встановлення його причетності до вчинення низки кримінальних правопорушень за фактом колабораційної діяльності. Також зловмисник намагався вирішити питання щодо зазначення у обвинувальному акті обставин, які б пом'якшували покарання. Його затримали вдруге після передачі частини хабара у 20 тисяч гривень.

Весною 2023 року поліція повідомляла про передачу обвинувального акту про підкуп у суд.

Після підозри про колабораціонізм фігурант спершу був під домашнім арештом, але через порушення його умов і вчинення нового злочину йому посилили міру запобіжного заходу і відправили під варту у СІЗО. Влітку суд дав обвинуваченому можливість вийти на волю під заставу у розмірі 107 тисяч гривень.

21 серпня поліції стало відомо про зникнення Дмитра Карюхіна. Його оголосили у розшук.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты