Криминал | Очаков, 2 Июля, 2023

Скандал в Очаківському суді: помічник судді викрав електронний ключ та підробив рішення

Свежие новости: Скандал в Очаківському суді: помічник судді викрав електронний ключ та підробив рішення

В Очаківському міськрайонному суді Миколаївської області вибухнув гучний скандал.

Суддя вказаного суду Лариса Рак звинуватила свого помічника у змові зі стороною у справі та підробці судового рішення.

Як повідомила суддя до Вищої ради правосуддя, у неї у провадженні знаходиться цивільна справа про визнання недійсним договору дарування, визнання незаконної державної реєстрації права власності, скасування реєстрації та визнання права власності.

Провадження у цій справі було відкрито ще 15 лютого 2023 року. Однак через неодноразові неявки сторін Лариса Рак змогла лише провести підготовче судове засідання у березні.

Чергове судове засідання мало відбутися 14 липня. Однак у червні судді стало відомо, що до облікової статистичної карти документообігу суду «Д-3» 24 травня було внесено відомості про те, що зазначена судова справа нібито вже була розглянута суддею Ларисою Рак ще 20 квітня 2023 року. Згідно з «рішенням» суду, позовні вимоги були задоволені.

Помічник судді в усній формі повідомив, що було допущено технічну помилку, а саме до бази було помилково внесено чорновий проект рішення суду у даній справі.

Проте 21 червня 2023 року помічник судді все ж таки повідомив Ларисі Рак, що на прохання представника позивачки 23 травня їм було виготовлено текст «судового рішення», що не існує в реальності. При цьому помічник судді викрав цифровий ключ Лариси Рак безпосередньо з її робочого кабінету, скориставшись відсутністю судді. Після цього помічник вніс «рішення» суду від імені Лариси Рак до Єдиного реєстру судових рішень.

Надалі помічник судді роздрукував дві сторінки підробленого рішення суду і додав до нього третій аркуш, який взяв з іншої справи, але на якому був справжній підпис Лариси Рак.

Згодом помічник судді передав «рішення» представнику позивачки в обмін на винагороду.

У зв'язку із зазначеними обставинами, Лариса Рак ініціювала службове розслідування в суді, що дійшло висновку, що помічником судді було виготовлено підроблене рішення у зазначеній справі, хоча насправді ця справа досі перебуває у провадженні судді.

23 червня Лариса Рак подала заяву до місцевого відділу поліції про втручання у її діяльність як суддю, а також повідомила про події у суді Вищу раду правосуддя та Офіс Генпрокурора.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты