Политика | 4 Марта, 2024

Ситуація на польському кордоні вийшла за межі економіки та моралі, - Зеленський

Свежие новости: Ситуація на польському кордоні вийшла за межі економіки та моралі, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація на польському кордоні давно вийшла за межі економіки й моралі.

Про це він сказав у вечірньому зверненні 3 березня.

"Потрібно знайти нарешті рішення і щодо ситуації, зокрема, на польському кордоні, яка вже давно вийшла за межі і економіки, і моралі.

Просто неможливо пояснити, як складнощі країни, що стікає кров’ю, можна використовувати у внутрішній політичній боротьбі. Втім, ми пройдемо й це.

Я впевнений, що Україна здатна вистояти, досягне своїх цілей і переможе російський терор. Разом ми здатні це забезпечити".

Численні фермерські протести відбуваються по всій Польщі вже кілька днів поспіль. Їхні учасники блокують дороги, автостради, автомагістралі та прикордонні переходи з Україною. Фермери виступають проти напливу українських товарів, а також проти європейської політики, пов'язаної з так званим "Зеленим курсом" ЄС.

Раніше повідомляли, що українські водії та польська поліція, яка заблокувала їх біля пункту пропуску Корчова на кордоні, змогли залагодити суперечку за допомоги українських дипломатів.

Держприкордонслужба України 3 березня повідомила, що на українсько-польському кордоні продовжують блокувати всі шість напрямків, на території Польщі в бік України очікують можливості проїзду понад 2400 вантажних транспортних засобів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости