Политика | 21 Декабря, 2022

Системи Patriot для України: пакет допомоги сягне $1,8 млрд, – АР

Свежие новости: Системи Patriot для України: пакет допомоги сягне $1,8 млрд, – АР

США виділять Україні військову допомогу на суму 1,8 мільярда доларів у рамках великого пакету, який уперше включатиме системи ППО Patriot та високоточні керовані бомби для винищувачів.

Про це повідомляють  The Associated Press  із посиланням на заяви американських чиновників на тлі  анонсованого візиту  президента України Володимира Зеленського.

Американські чиновники описали деталі допомоги на умовах анонімності, оскільки її ще не було оголошено.

Ця допомога свідчить про розширення видів передового озброєння Сполученими Штатами, яке вони відправлять в Україну для посилення протиповітряної оборони країни проти російських ракетних ударів.

Пакет допомоги, який, як очікується, буде оголошений у середу, включатиме зброю зі складів Пентагону на 1 мільярд доларів та ще 800 мільйонів доларів через Ініціативу сприяння безпеці України, яка фінансує озброєння, боєприпаси, навчання та іншу допомогу.

Невідомо, коли саме Patriot прибуде на лінію фронту в Україні, оскільки американські військові повинні спочатку навчити ЗСУ користуватися високотехнологічною системою. Як передбачається, навчання триватиме кілька тижнів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты