Общество | Вознесенск, 1 Декабря, 2021

«Школа громадянської дії» у Вознесенській громаді

Свежие новости: «Школа громадянської дії» у Вознесенській громаді

Ви хочете змін у своїй громаді, в своєму мікрорайоні, на вулиці?

Тоді – ця інформація для ВАС!

Для голів органів самоорганізації населення (ОСН), членів ініціативних груп, для активних громадян Вознесенська, Новогригорівки та Ракове розпочинає роботу «Школа громадянської дії», яка буде працювати протягом року, починаючи з грудня 2021 року.

Ви можете отримати знання з питань написання проектів, ознайомитись з системою поводження із сміттям, благоустрою, доброї освіти і медицини і ще багато інших питань відповідно до ваших запитів, які Ви можете прописати в анкеті для реєстрації.

«Школа громадянської дії» буде працювати в рамках відповідної партнерської ініціативи http://frgn.mk.ua/?p=12806 ФРММ, Вознесенської міської ради та ГО «Вознесенська асоціація розівитку місцевої демократії» ( ГО ВАРМД) – представника #ГромадськаПрефектура у Миколаївській області.

У «Школі громадянської дії» ВИ можете перейти від рівня слухача на вищий рівень «АМБАСАДОРА» — представника інтересів та захисника прав громади у діалозі з владою для вирішення потреб громади — за результатами вашої активної участі у навчанні.

У рамках навчання в «Школі громадянської дії» буде проведено дві сесії – у грудні 2021 та навесні 2022 року.

У програмі сесій «Школи громадянської дії» на двох-денних тренінгах будуть передбачені такі питання для вивчення:

•Як з’ясувати ключові проблеми у вашому мікрорайоні на шляху до гармонійної, спроможної громади? Що з цими проблемами робити?
•Як написати проекти щодо вирішення цих проблем та куди ці проекти направити?
•Як використовувати інструменти демократії участі громадян для вирішення проблем вашого мікрорайону :
— створення органів самоорганізації населення – як самої ефективної моделі демократії в об’єднаній громаді ( особливо це актуально для сіл Новогригорівка та Ракове);
— громадські ради;
— громадські слухання;
— громадська експертиза та громадський аудит, чим вони відрізняються?
— місцева ініціатива,
— електрона петиція;
— інші.

Випускникам «Школи громадянської дії» будуть надані відповідні консультації щодо пошуку ресурсів та реалізації відповідних ініціатив, проектів, які будуть сформовані під час навчання у «Школі громадянської дії»

Перше навчання осінньої Школи відбудеться о 10.00 , шостого та сьомого грудня 2021 року у приміщенні «В-клубу» (вул. м Вознесенськ, вул.Соборності, 33, другий поверх). Реєстрація – 9.45

Реєстрація учасників осінньої сесії Школи за посиланням
З питань участі у навчанні «Школи громадянської дії» можна звертатися до: Олена Вартанян офіс-менеджер
ГО «Фонд розвитку Миколаєва»,
Тел (0512) 47-38-79, E-mail: [email protected]
Тетяна Зелинська — голова ГО «ВАРМД, громадський префект по Миколаївській області, депутатка Вознесенської районної ради , тел.0663125963 ,
E-mail: [email protected]
Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»
_________________________________________________________________
Діяльність відбувається за підтримки проекту «Дієва місцева демократія у гармонійних громадах Миколаївщини», що реалізуються ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Реалізація довготермінової партнерської ініціативи відбувається на виконання Меморандуму про співпрацю від 19.11.2020р між ФРММ та Вознесенською міською радою та при партнерстві з ГО «ВАРМД» .
http://frgn.mk.ua/?p=12899

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты