Политика | 21 Июля, 2022

Шантаж голодом: Путін домігся пом'якшення санкцій

Свежие новости: Шантаж голодом: Путін домігся пом'якшення санкцій

У четвер, 21 липня, ЄС затвердив сьомий пакет санкцій проти Росії. Хоча в кулуарах Брюсселя його називають "шостим із половиною".

Під часткову заборону потрапило ввезення російського золота, ЄС також заморозив активи "Сбербанку" і додав до "чорного списку" російський мотоклуб "Нічні вовки".

Володимир Зеленський відреагував миттєво, заявивши, що цього недостатньо: "І я відверто говорю про це партнерам. Росія має відчувати значно вищу ціну за війну, щоб це змушувало її шукати миру".

Але, схоже, Європа та США піймалися на шантаж Кремля. Однією рукою ЄС затверджує слабкий сьомий пакет санкцій, а іншою пролонгує виняток для транзакцій по с/г продукції і виводить з-під заборони технічну допомогу Росії щодо авіаційних товарів і технологій. І це на додаток до рішення США ще з 14 липня вивести з-під санкцій російські с/г товари та обладнання, добрива та ліки.

"ЄС робить свою частину, щоб ми могли подолати глобальну продовольчу кризу, що насувається. Від Росії залежить припинення бомбардувань українських полів, елеваторів і блокування чорноморських портів", — заявив у четвер голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Диму без вогню, як кажуть, не буває. Все це дуже схоже на те, що США та ЄС пішли на поступки Путіну, тобто піддалися його шантажу, щоб він лише випустив на ринок своє зерно, яке штучно дотримується, і дав згоду на розблокування українських портів. Адже, перебуваючи з візитом до Ірану, який висміяли в Україні за беззмістовність, тому що Іран не надав Росії бойові безпілотники (поки що), і очікування Путіним президента Туреччини Ердогана на зустріч цілих 50 секунд, глава Кремля поставив Заходу ультиматум: розблокування українських портів в обмін на часткове зняття санкцій.

"Спочатку ми порушували питання таким чином, що це має бути запакетовано, а саме ми сприятимемо вивезенню українського зерна, але виходимо з того, що всі обмеження, пов'язані з можливими поставками на експорт російського зерна, будуть зняті", - заявив Путін в Ірані. .

Виходить, що ЄС та США свою частину пакетної угоди вже виконали. Більше того, ЄС пішов ще далі, погодившись розблокувати надання Росії технічної допомоги щодо авіаційних товарів та технологій. Тобто, Москва тепер зможе отримати доступ до західних комплектуючих, щоб обслуговувати свій авіапарк, в якому багато відверто вкрадених європейських літаків, щоб підтримати свій внутрішній авіаційний ринок.

Однак найголовніше питання, яке стоїть зараз, чи виконає Путін свою частину пакетної угоди? За фактично зняті ЄС та США санкції Росія має розблокувати українські порти.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты