Политика | Николаев, 17 Января, 2023

Сєнкевич заявив, що основний напрям співпраці Миколаєва з Данією — це повна заміна мереж водоканалу в місті

Свежие новости: Сєнкевич заявив, що основний напрям співпраці Миколаєва з Данією — це повна заміна мереж водоканалу в місті

Основний напрямок співпраці Миколаєва з Данією полягає в повній заміні мереж «Миколаївводоканалу» в місті, що постраждали через використання води з Південного Бугу.

Про це Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Також до реалізації цих намірів, за словами міського голови, має долучитися і держаний бюджет України.

— У нас є бажання повністю замінити всі мережі, які є в місті. Тому що, може щось не постраждало, але почало змінюватись. Сьогодні ми говоримо про це як про один з головних напрямків нашої співпраці з Данією і з державним бюджетом на наступний рік, - сказав Олександр Сєнкевич.

Відповідаючи на питання журналіста про те, чи можуть мешканці Миколаєва розраховувати в майбутньому на те, що будинкові мережі у майбутньому будуть реконструйовані коштом бюджету, мер сказав, що міська влада розробляє програму співфінансування.

— За рахунок бюджету — ні. Але за рахунок співфінансування — так. Ми вже розробляємо програму, вона буде представлена найближчим часом. Мережі потрібно було і так замінювати. Хочу сказали, що ті будинки, в яких замінили труби на пластикові - то вони не постраждали. А ті, хто нічого не робив і зараз не буде робити — не повинні очікувати, що щось зміниться саме собою. Ми очікуємо, що жителі почнуть організовуватся. Як ми зараз працюємо з ОСББ, так ми плануємо з управляючими компаніями. Ми зараз подивимось, як працює програма з дизель-генераторами, і по цьому напрямку ми теж розробимо програму по заміні внутрішньобудинкових мереж, - сказав Олександр Сєнкевич.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости