Криминал | Первомайск, 21 Сентября, 2023

Ще одна жителька Миколаївщини залишилася без грошей на картці після дзвінку невідомого

Свежие новости: Ще одна жителька Миколаївщини залишилася без грошей на картці після дзвінку невідомого

Псевдобанкір ошукав 53-річну мешканку Первомайщини майже на 49 тисяч гривень.

Про це повідомили у поліції Миколаївщини.

Зі слів заявниці, на її мобільний зателефонував невідомий, який, представившись працівником банку, повідомив, що шахраї намагаються зняти гроші з її банківських карток. І для того, щоб убезпечитись від їх протиправних дії, потрібно надати персональні дані. Після того як жінка надала співрозмовнику всю інформацію, з її рахунку незаконно зняли майже 49 тисяч гривень.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України («Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки»). Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

У поліції нагадали, що справжні співробітники банку або працівники державних установ не запитують таку інформацію, бо вона є конфіденційною – так діють лише аферисти.

Щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, дотримуйтесь простих правил: нікому не повідомляйте дані вашої банківської картки, особливо ПІН-код та CVV2 – код, навіть особам, які представляються працівниками банку; запишіть у свій телефон номер «гарячої лінії» вашого банку і при виникненні підозри щодо шахрайства відразу телефонуйте до банку з проханням заблокувати картку; не розголошуйте коди, які приходять вам на мобільний телефон під час здійснення операцій з банківською карткою; замовте у банку послугу смс – повідомлень щодо будь-яких транзакцій з вашого рахунку, це дозволить оперативно реагувати на будь-які неправомірні дії з вашими коштами.

Будьте уважними та обережними. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками телефонних незнайомців.

Якщо ж ви все таки потрапили до шахрайської пастки, одразу зверніться до найближчого відділення поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты