Политика | 6 Июня, 2023

СБУ розпочала розслідувати екоцид через підрив Каховської ГЕС

Свежие новости: СБУ розпочала розслідувати екоцид через підрив Каховської ГЕС

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом підриву дамби Каховської ГЕС.

Про це повідомили у пресцентрі відомства.

Розслідування розпочато за двома статтями Кримінального кодексу України: стаття 438 (порушення законів та звичаїв війни); і стаття 441 (екоцид).

Наразі слідчі Служби безпеки разом із співробітниками Міністерства внутрішніх справ та Офісу Генерального прокурора проводять першочергові слідчі та процесуальні дії в Херсонській області.

Окремо СБУ спільно з представниками Міністерства енергетики і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів встановлюють детальні обставини підриву греблі ворогом.

«Підірвавши греблю Каховської ГЕС, російська федерація остаточно довела, що є загрозою для всього цивілізованого світу. Адже лише справжня держава-терорист може влаштувати техногенну й екологічну катастрофу такого рівня. І вона обов’язково за це відповість – і на полі бою, і в міжнародних судах. Наше завдання – притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців злочинів», - наголосив голова СБУ Василь Малюк.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты