Криминал | 21 Октября, 2023

СБУ повідомила про підозру ще двом зрадникам з генпрокуратури та МВС РФ у Донецьку

Свежие новости: СБУ повідомила про підозру ще двом зрадникам з генпрокуратури та МВС РФ у Донецьку

Служба безпеки викрила ще двох учасників терористичної організації «ДНР», які спільно з російськими загарбниками проводять масові переслідування мешканців тимчасово захопленого Донбасу.

Один з них, так званий «слідчий» окупаційної генеральної прокуратури в Донецьку, який фабрикував «справу» проти української парамедикині Юлії Паєвської з позивним «Тайра», повідомили в СБУ.

Після її викрадення у Маріуполі зрадник намагався «пришити» потерпілій «розстрільну статтю» за надання меддопомоги пораненим та евакуацію з міста дітей та жінок.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Харкова, який після здобуття юридичної освіти у місцевому навчальному закладі виїхав до тимчасово окупованої частини Донеччини.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ він запропонував російським загарбникам та їхнім гауляйтерам свою допомогу у війні проти України. Служба безпеки повідомила йому про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Ще однією фігуранткою виявилась мешканка Донецька, експосадовиця розформованої міліції, яка ще у 2014 році підтримала терористів на сході України. За це РФ призначила її «старшим інспектором «управління автомобільної інспекції МВС ДНР».

На цій посаді вона брала участь у незаконних обшуках авто мешканців Донецька та примушувала місцевих водіїв «перереєстровувати» власні транспортні засоби на російські номери.

Наразі їй повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • частина 7 стаття 111-1 (колабораційна діяльність);
  • частина 1 стаття 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Як зазначили в СБУ, оскільки обидва фігуранти переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній території, тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності за злочини проти України.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости