Криминал | Снигиревка, 14 Октября, 2024

СБУ повідомила про підозру жительці Миколаївщини, яка при окупантах керувала школою в Залізному Порті

Свежие новости: СБУ повідомила про підозру жительці Миколаївщини, яка при окупантах керувала школою в Залізному Порті

СБУ повідомила про підозру колаборантці з Миколаївщини – колишній жительці Снігурівки, яка очолила при окупантах школу в Залізному Порті в Херсонській області.

Про це повідомили в управлінні СБУ в Миколаївській області.

Слідчі СБУ зібрали докази злочинної діяльності підозрюваної, яка на посаді керівника навчального закладу впроваджувала російську освіту на окупованій Херсонщині.

“Після захоплення міста військами рф, фігурантка пішла на співпрацю з окупаційною владою та добровільно зайняла посаду директора загальноосвітнього навчального закладу в Залізному Порті. На цій «посаді» колаборантка спланувала та організувала навчальний процес за освітніми стандартами росії”.

“Виконуючи вказівки окупаційної влади, вона забезпечувала функціонування навчального закладу, видавала документи про прийом учнів, проводила загальношкільні виховні заходи та розпоряджалась майном навчального закладу”, - розповіли в СБУ.

Наразі зловмисниця займає посаду заступника директора з навчально- виховної роботи та вчителя історії у створеній окупаційною адміністрацією «Круглоозёрской школе Голопристанского муниципального округа» та продовжує здійснювати свою викладацьку діяльність за стандартами освіти рф.

Слідчі СБУ заочно повідомили поплічниці окупантів про підозру за частиною 3 статті 111-1 (дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 15 років тюрми.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости