Политика | 15 Октября, 2022

Саудівська Аравія надасть Україні 400 мільйонів доларів допомоги

Свежие новости: Саудівська Аравія надасть Україні 400 мільйонів доларів допомоги

Саудівська Аравія надасть Україні 400 мільйонів доларів гуманітарної допомоги.

Про це пише NYT, з посиланням на повідомлення королівства в п’ятницю.

Таке рішення було прийнято після угоді про скорочення видобутку нафти, що грає на руку російській федерації.

Як зазначає видання, рішення скоротити видобуток нафти, викликав гнів президента США Джо Байдена та вищих законодавців США, які закликали до повної переоцінки зв’язків із Саудівською Аравією. Сполучені Штати заявили, що зростання цін на нафту внаслідок скорочення видобутку збільшить військову міць росії та підірве глобальні зусилля із ізоляції москви.

«Рішення Саудівської Аравії, росії та інших членів енергетичної групи ОПЕК підірвало спроби Сполучених Штатів і Європи задушити доходи від прибуткових продажів сирої нафти москвою», - зазначає видання.

Там додають, що наслідний принц Мохаммед бін Салман, який де-факто є правителем Саудівської Аравії, розмовляв із президентом України Володимиром Зеленським у п’ятницю та запропонував допомогу, щоб «полегшити людські страждання українського народу».

У свою чергу, Зеленський написав у Twitter, що Саудівська Аравія надасть фінансову допомогу Україні, але не уточнив суму та терміни.

За словами Зеленського, сторони також обговорили звільнення українських військовополонених. Наслідний принц Саудівської Аравії брав участь у вересневому обміні полоненими між Росією та Україною, під час якого частину ув'язнених перевезли до Саудівської Аравії.

Пан Зеленський також сказав, що подякував спадкоємному принцу за те, що Саудівська Аравія проголосувала на Генеральній Асамблеї ООН цього тижня, щоб засудити анексію Росією окупованих територій у чотирьох областях України. Багато в чому символічна резолюція ухвалена 143-5.

Тим часом, Президент Байден попередив про наслідки для нафтової угоди між Саудівською Аравією та росією, про яку було оголошено 5 жовтня. Сполучені Штати погрожували заблокувати майбутні продажі зброї Саудівській Аравії або прийняти закон, що дозволяє подавати позови за фіксацію цін.

Королівство відповіло публічними звинуваченнями, заявивши, що Сполучені Штати діяли, керуючись внутрішньополітичними міркуваннями, такими як ціни на газ і проміжні вибори в листопаді, а не турботою про інтереси України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты