Политика | Николаев, 13 Марта, 2023

Сапери миколаївських морпіхів провели навчання по встановленню та знешкодженню мін

Свежие новости: Сапери миколаївських морпіхів провели навчання по встановленню та знешкодженню мін

На одному з полігонів Донеччини морські піхотинці 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського проходять активну підготовку з мінної безпеки. Зокрема, поглиблені практичні заняття набувають військовослужбовці саперних підрозділів.

Про це повідомляється на Facebook сторінці бригади з посиланням на матеріал «АрміяInform».

— Усі мої підопічні вже опанували теорію та попрактикувалися у виготовлені саморобних вибухових пристроїв з підручних матеріалів. Наразі на спеціально обладнаному полігоні вони проходять практичний етап навчань, — говорить військовий інструктор з мінної справи на псевдо «Мексика».

— Після виготовлення власних нештатних вибухових пристроїв, кожна група встановлює на різних ділянках місцевості свої мінні загородження. В цей час інша група саперів на своєму шляху має їх виявити та знешкодити. Потім вони міняються місцями.

Також під час занять відбувається імітація роботи на непідконтрольній території. Сапери повинні непоміченими пройти місцевістю та виявити усі «сюрпризи» на своєму шляху.

— Залучений до навчань особовий склад вже має базові знання з мінної безпеки та вміє поводитися з вибуховими пристроями. Напередодні кожен мав змогу виготувати власний хитрий «девайс». Для цього вони використовували різне сміття, яке не привертає уваги, — продовжує інструктор.

За його словами, найпоширеніші помилки, які допускають молоді сапери, відбуваються через відсутність необхідної практики.

— Мій досвід у мінній справі майже 10 років і я також ще не опанував усіх тонкощів цього фаху. Насамперед усі дії необхідно доводити до автоматизму та знати, як працює ворог, адже рашисти використовують багато нових пристроїв, які заборонені у світі. Вони часто застосовують сейсмічні, вібраційні та інфрачервоні датчики на своїх пастках, — ділиться досвідом «Мексика».

Інший інструктор на позивний «Рон» має дещо менший досвід, проте вже встиг попрацювати за фахом на півдні України. Тепер він встановлює «сюрпризи» на Донеччині.

— На Півдні переважно розміновував. Там противник відступав. На Донецькому напрямку маємо втримати ворога, а тому займаюся мінуванням місцевості, підривом дамб, встановленням пасток на шляхах пересування противника, — говорить «Рон».

Свою роботу чоловік звик робити спокійно та впевнено. З таким настроєм він навчає виходити на бойове завдання і молодих саперів.

— Наша професія не любить квапливості. Необхідно все робити дуже уважно. Все, що може насторожити, необхідно уважно перевірити. Не впевнений — не лізь, — наголошує інструктор.

— Моє завдання зробити так, аби після мене інші військові могли впевнено ступати на землю та займати нові позиції. Я також максимально намагаюся набути досвіду від старших побратимів – професійних саперів.

— Вже маю певний досвід розмінування та мінування місцевості. Неодноразово працював поблизу Авдіївки, Водяного та інших населених пунктів. На цих заняттях покращую свої навички з мінування, навчаюся знешкоджувати мінні пастки. Крім того, обмінюємося досвідом з іншими саперами у виготовлені хитрих «сюрпризів», — зазначає сапер-розвідник Олександр.

— Взяв за правило грамотно маскувати свою роботу, аби противник не помітив встановлений «подарунок». Також зі своєї практики надаю перевагу мінам ТМ та МОН. Вони надійно працюють та дуже добре косять ворога, який лізе до наших позицій.

Олександр впевнений, що такі тренування повинні відбуватися постійно. На них сапери можуть здобути нові знання, отримати корисні поради, попрактикуватися у виготовлені та встановленні власних мінних пасток. Крім того, набутий досвід у майбутньому може врятувати не одне життя українського воїна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты