Экономика | Николаев, 10 Декабря, 2019

САД у Миколаївській області замовила капітальний ремонт траси Н-14 за півмільярда

Свежие новости: САД у Миколаївській області замовила капітальний ремонт траси Н-14 за півмільярда САД у Миколаївській області замовила капітальний ремонт траси Н-14 за півмільярда

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області 3 грудня за результатами тендеру замовила ТОВ «Європейська дорожньо-будівельна компанія» капітальний ремонт траси Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв за 421,56 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені 2021 року відремонтують ділянку км 175+000 – км 190+000 довжиною 15 км.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільша сума у 119,56 млн грн. піде на бетон B30 M400 F150 крупністю заповнювача більше 40 мм і міцністю на розтяг на згині Btb 4.0 по 2 718 грн./куб. м. На сайті «Ковальська» подібний бетон B30 M400 F200 без доставки автобетонозмішувачем трохи дешевший – 2 388-2 690 грн./куб. м.

Ціни іншого бетону, асфальтобетону, сталі та піску відповідають іншим тендерам.

Забезпечення виконання договору складає 3%, гарантійний строк на основу дорожнього одягу і бар’єрне огородження – 10 років, на покриття дорожнього одягу – 8 років, на знаки – 7 років, на розмітку пластиком – рік, а фарбою – півроку. На заробітну плату піде 6,39 млн грн., тобто 2% від загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 3,18 млн грн. Ціна угоди на 0,6% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 423,90 млн грн.

Дві компанії не допустили до аукціону. ТОВ «Ростдорстрой» не підтвердило наявність поливально-мийної машини місткістю не менше 6 тис л, а ТОВ «Миколаївбудцентр» – заливника швів і бетонного заводу продуктивністю не менше 130 куб. м/год. Крім того, «Ростдорстрой» помилився в довідці про достовірність інформації. Вони поскаржились в АМКУ, але адмінколегія підтвердила, що вимоги тендерної документації було порушено.

Допущеними конкурентами були ТОВ «Альтіс-Констракшн» із корпорації «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського – тестя Романа Насірова, який з 2015 року очолював Державну фіскальну службу України, та ТОВ «Автомагістраль-Південь» одеситів Олега Наливанного і Валерія Короткова, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

«Європейська дорожньо-будівельна компанія» із Василькова під Києвом на чолі з Сергієм Зіненком належить одеському ТОВ «Пейд» Мусліма Кєлоєва з Одещини. Кєлоєв також володіє столичним ТОВ «Промтехпостачінвест», у якого орендував виробничу базу в селі Кобці на Київщині один із нинішніх суперників – «Автомагістраль-Південь».

За даними системи «YouControl», до 2018 року засновником переможця було столичне ТОВ «Ультранова» Вадима Скиданенка, яке раніше належало Юлії Сараєвій з Донецька.

Ще раніше фірма-переможець була зареєстрована у Донецьку під назвою «Альтком-Мост» на голландську фірму «Альтком Б.В.» компанії «Altcom Global N.V.» із Нідерландів.

Раніше із травня 2018 року переможець отримав дрібних дорожньо-ремонтних підрядів виключно аеропортів «Київ» (Жуляни), «Бориспіль» та «Львів» на суму 21,03 млн грн.

 

Источник

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости