Криминал | 11 Июня, 2023

Російські окупанти безжалісно атакували евакуаційний човен з лівобережжя Херсонщини

Свежие новости: Російські окупанти безжалісно атакували евакуаційний човен з лівобережжя Херсонщини

Російські окупанти не тільки не евакуюють населення лівобережжя Херсонщини, що постраждало від наслідків підриву дамби Каховської ГЕС, але й вбивають тих, хто намагається врятуватися звідси. Про чергове свідчення цього повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Армія рф атакувала човен з цивільними, які евакуювалися з лівого берега на Херсонщині. Вони відкрили вогонь у спини цивільним. Шестеро людей отримали поранення. Вони дісталися до Херсона та були шпиталізовані до медзакладу. Лікарі борються за життя поранених. Росіяни - боягузливі терористи", – написав він.

Оновлено (18:38): Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що через обстріл човна, яким евакуювалися люди з лівого берега, постраждали тринадцять людей. 

"Троє мирних людей загинули, ще десятеро дістали поранення, серед них двоє – правоохоронці. 74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти", – розповів голова ОВА.

Нагадаємо, раніше ураїнська влада інформувала, що окупанти не опікуються питанням евакуації українського населення. Згодом стало відомо, що окупанти вбивають тих, хто намагається евакуюватись звідти самотужки.

Ворог також неодноразово завдавав ударів по деокупованому правобережжю Херсонщини під час евакуації. 

 

Оновлено (19:58): За даними Херсонської обласної прокуратури, щонайменше 23 людини травмовано внаслідок обстрілів під час евакуації. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов'язаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Одна з поранених  стані середньої важкості з пораненням гомілки і вхідним кульовим пораненням тазостегнового суглоба, розповіли "Суспільному" медики.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты