Политика | 7 Сентября, 2022

Росія постачає нафтопродукти на танкерах під прапорами ЄС до європейських портів, — Схеми

Свежие новости: Росія постачає нафтопродукти на танкерах під прапорами ЄС до європейських портів, — Схеми

Російські танкери компанії олігарха Володимира Лісіна перевантажують у морі російські нафтопродукти на судна під прапорами ЄС, щоб доставити їх до портів країн Євросоюзу в обхід санкцій.

Про це йдеться у розслідуванні журналістського проекту «Схеми».

Журналісти виявили, що з червня 13 російських танкерів виходять завантаженими з портів в Азовському та Чорному морях у напрямку до порту Констанца в Румунії.

Судна зупиняються неподалік порту і перевантажують російські нафтопродукти на танкери під прапорами ЄС, які потім доставляють продукцію до портів інших країн, включно з країнами ЄС, в обхід західних санкцій.

Схеми зазначають, що, наприклад, 12 червня російський танкер VF Tanker 11 біля берегів Румунії перевантажив російські нафтопродукти на судно Star Merlin під португальським прапором. Після чого, 26 червня судно Star Merlin увійшло до порту Греції, де розвантажилося і вийшло в море вже порожнім.

Схеми дізналися, що всі 13 російських танкерів, які прямують подібним маршрутом, належать компанії Volga shipping російського олігарха Володимира Лісіна.

Журналісти зазначають, що проти Володимира Лісіна запровадила санкції лише Австралія, інші країни ЄС не запровадили санкції проти російського олігарха.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты