Политика | 13 Сентября, 2023

Росія обходить санкції та значно наростила виробництво ракет, - ЗМІ

Свежие новости: Росія обходить санкції та значно наростила виробництво ракет, - ЗМІ

Росії нібито вдалося подолати тиск санкцій і тепер вона здатна виробляти більшу кількість ракет, ніж до початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це заявило видання The New York Times із посиланням на неназваних посадових осіб.

«За словами американських, європейських та українських чиновників, Росії вдалося подолати санкції та експортний контроль, введені Заходом, та розширити своє ракетне виробництво... що робить Україну особливо вразливою до посилення атак у найближчі місяці».

ЗМІ стверджує, що за оцінками американських офіційних осіб, внаслідок санкцій Росія була змушена різко уповільнити виробництво ракет та інших видів озброєнь на початку війни у ​​лютому 2022 року щонайменше на шість місяців. Проте до кінця 2022 року московське військово-промислове виробництво знову почало «набирати обертів».

Росія через розгалужену мережу контрабанди отримує дефіцитні компоненти через треті країни, такі як Вірменія та Туреччина.

Американські чиновники побоюються, що збільшення виробництва російських ракет може означати нові удари по енергосистемі України восени та взимку. США зараз роблять ставку на посилення української протиповітряної оборони.

Країнам Заходу складно закрити всі шляхи обходу санкцій через специфіку самих товарів, зазначає видання.

«Одна з проблем для американського уряду полягає в тому, що Росії потрібні не високотехнологічні мікросхеми, які легше відстежити, а комерціалізовані мікросхеми, які можна використовувати у широкому спектрі речей, а не лише в керованих ракетах», - йдеться у матеріалі.

ЗМІ з посиланням на західних офіційних осіб вказують, що Росія вдвічі збільшила виробництво снарядів – до двох мільйонів на рік. Це більше обсягів, ніж можуть виробляти Сполучені Штати та Європа. Однак і цих обсягів все одно не вистачає, оскільки за рік Росія витратила 10 млн снарядів. Збільшення військового виробництва дорого коштувало російській економіці, особливо в умовах різкого зростання відсоткових ставок країни.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости