Политика | Николаев, 12 Сентября, 2023

Офіс Посольства Данії в Миколаєві запрацює за кілька тижнів

Свежие новости: Офіс Посольства Данії в Миколаєві запрацює за кілька тижнів

Офіс Посольства Королівства Данія в Миколаєві почне працювати протягом декількох тижнів. Наразі вже призначена його керівниця — данська дипломатка.

Про це розповів Посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен.

Необхідність у відкритті посольства зумовлено плідною співпрацею між Копенгагеном та Миколаєвом. На офіційне відкриття посол анонсував приїзд до міста поважного данського посадовця.

 — Ми над цим працюємо, нам треба мати місцеве представництво, тому що з Києва до Миколаєва велика дорога. Вже призначена очільниця нашого нового Офісу Посольства — це молода данська дипломатка. І також має відбутись візит високого гостя з Данії для того, щоб перерізати стрічку. Сподіваємось, що і з української сторони також буде відповідний представник. З міркувань безпеки ми не можемо назвати дату, це точно буде в межах декількох тижнів. Це буде справжній офіс посольства, місто матиме перше посольство,  — сказав Оле Егберг Міккельсен.

Офіс представництва функціонуватиме в місті на період післявоєнної відбудови Миколаєва.

 — Я думаю, що Офіс Посольства буде тут той час, який буде потрібний для розбудови міста Миколаїв. І після перемоги, як я казав, ми з Миколаєвом надовго, я думаю, що це тривала співпраця, — додав він.

Початок співпраці Данії з Миколаєвом

В березні 2022 року президент України, виступаючи перед парламентом Данії, закликав країну взяти «шефство» над Миколаєвом після завершення повномасштабної війни, розв’язаної Росією.

Наприкінці серпня минулого року міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич і міністр у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінг Мьоллер Мортенсен підписали меморандум про співпрацю. Меморандум передбачає спільну роботу над формуванням проєктів реконструкції та залученням інвесторів із різних країн до відновлення Миколаєва.

В січні 2023 року в Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста.

3 липня міністр Королівства Данія оголосила новий пакет допомоги для Миколаївської області.

У вересні після зустрічі з прем’єр-міністром Метте Фредеріксен президент Володимир Зеленський анонсував відкриття в Миколаєві офісу посольства Данії в Україні.

Післявоєнна відбудова Миколаєва

Наразі відомо, що близько 60% допомоги, яку Данія спрямовує до України, надходить в Миколаїв та Миколаївську область. 

На щорічному форумі видавництва «Юридична практика» Business & Legal Infrastructure Forum посол Данії в Україні заявив про бачення післявоєнної відбудови Миколаєва з дружніми умовами для пішоходів, велоінфраструктурою.

Перебуваючи в Миколаєві, посол пояснив, що Данія після закінчення повномасштабної війни допоможе Миколаєву відновити та модернізувати потужності кораблебудування.

Крім того, Данія буде відбудовувати ліцей імені Миколи Аркаса зі збереженням його автентичного вигляду. Станом на вересень 2023 року українські архітектори представили Оле Егбергу Міккельсену варіанти відбудови.

Ще один навчальний заклад, який відбудують данці, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова (НУК). Посол королівства Данія в Україні Олє Егберг Міккельсен впевнений, що це відродить Миколаїв, як «місто кораблебудування».

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты