Политика | Николаев, 6 Августа, 2023

Росія на війні втратила вже половину своїх десантників, - розвідка Британії

Свежие новости: Росія на війні втратила вже половину своїх десантників, - розвідка Британії

Росія втратила щонайменше половину своїх повітрянодесантних військ під час загарбницької війни проти України, що відповідає цифрі 15 тисяч.

Про це повідомляє розвідувальний огляд Міноборони Великої Британії.

За даними розвідки, щорічне святкування Дня повітряно-десантних військ (ВДВ) РФ 2 серпня 2023 року "затьмарило несанкціоноване оприлюднення масштабів втрат, які зазнали елітні війська в Україні".

Йдеться про звернення головнокомандувача десантних військ Росії генерал-полковника Михайла Теплинського, де той повідомив, що 8,5 тисячі десантників отримали поранення і все ж таки повернулися в дію або не залишили фронт.

"Відео швидко видалили з офіційних каналів Міноборони Росії. Він не прокоментував, скільки військовослужбовців було вбито або отримали надто серйозні поранення, щоб повернутися до виконання службових обов'язків", - йдеться у повідомленні розвідки.

Проте, зазначають у відомстві, "екстраполюючи цифри Теплинського, можна зробити висновок, що щонайменше 50 відсотків із 30 тисяч десантників, які були в Україні 2022 року, було вбито або поранено".

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости