Политика | 19 Сентября, 2023

Росія кинула до дельти Дніпра свіжі сили, - британська розвідка

Свежие новости: Росія кинула до дельти Дніпра свіжі сили, - британська розвідка

Україна та Росія вважають дельту Дніпра стратегічно важливим районом. Останнім часом бої стали жорсткішими, оскільки туди було направлено новий армійський корпус російської армії.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, у першій половині вересня 2023 року тривали запеклі бої навколо островів у нижній течії Дніпра на Херсонщині, які наразі є лінією фронту.

«Обидві сторони здійснили рейди з групами на невеликих човнах проти островів та протилежних берегів річок», - йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, існує реальна ймовірність того, що російські операції в цьому районі активізувалися після того, як сектор перейшов під відповідальність нещодавно створеного 40-го армійського корпусу.

«Кількість задіяних сил відносно невелика порівняно з іншими фронтами, проте обидві сторони вважають цей район стратегічно важливим. Це також дає можливість відвернути підрозділи противника від інтенсивних бойових дій у Запорізькій та Донецькій областях», - зазначають у Міноборони Британії.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости