Политика | 21 Июня, 2023

Росія двічі атакувала будівлю ГУР у Києві, останній раз – у травні, - ЗМІ

Свежие новости: Росія двічі атакувала будівлю ГУР у Києві, останній раз – у травні, - ЗМІ

Росія атакувала будівлю Головного управління розвідки Міноборони України в Києві у березні 2022 року та 29 травня цього року, проте будівля не була зруйнована, як запевняв Володимир Путін.

"Офіцери згадують страх (під час атаки в березні 2022 року - ред.), коли падали ракети, вилітали вікна та обвалювалися напівзруйновані будівлі по краях. Чоловіки, які чекали у приймальні зустрічі зі своїм начальником, впали на підлогу. За мить двері поруч із ними відчинилася, і з неї вийшов генерал-майор Кирило Буданов. 

"Все гаразд", - згадує один із них, - пробурмотів Буданов і наказав їм повертатися до роботи. Він обтрусився, одягнув кашкет і вийшов надвір, щоб оглянути ушкодження".

Друга спроба була 29 травня. The Economist повідомляє, що балістичні ракети, крилаті ракети та безпілотники були націлені на його офіс на Рибальському острові.

"Вони ледве обійшли його і довколишній автомобільний міст, хоча безпілотники подряпали ще одну будівлю. На день пізніше Володимир Путін похвалився "точною" атакою, яка зруйнувала комплекс. 

Прокремлівські ЗМІ повідомили, що генерала Буданова евакуювали до Німеччини та запровадили в кому. The Economist може підтвердити, що жодне з цих тверджень не відповідає дійсності".

Що цьому передувало:

  • Міністерство оборони РФ повідомляло, що Збройні сили РФ завдали авіаударів за "центральними пунктами прийняття рішень, де планували теракти проти Росії".
  • Путін також підтвердив "удар" по штабу військової розвідки України. Пізніше він похвалився, що РФ нібито здатна знищити будь-яку будівлю у центрі Києва.
  • Російські пропагандисти поширили фейки про те, що "поранений" голова української розвідки Кирило Буданов нібито перебуває в комі в одній із німецьких клінік.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты