Общество | Вознесенск, 31 Июля, 2019

Річкові перевезення під загрозою. Подорожувати «Ракетою» вознесенцям нецікаво?

Свежие новости: Річкові перевезення під загрозою. Подорожувати «Ракетою» вознесенцям нецікаво?

Відповідно до повідомлення на офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook філії ТОВ СП «Нібулон» («Водні пасажирські перевезення»), з 30 липня 2019 року тимчасово припиняється рух високошвидкісного судна на підводних крилах «Нібулон Експрес-3». Судно курсувало від Вознесенська до Миколаєва й назад.

Офіційний привід – активна фаза відпусток, а отже – значне зменшення пасажиропотоку. Насправді ж під час активної фази відпусток люди навпаки повинні були б активніше користуватися подібними атракціями. В реальності – транспортом користується 5-6 людей за рейс. Тоді як наповнюваність – до 50 осіб. У зв’язку з тим, що проект є приватним, бізнесмену немає сенсу тримати збиткове підприємство, яке не користується попитом. Тому сьогодні - це тимчасове припинення, а завтра – й можливе закриття маршруту.

Для багатьох вознесенців «Ракета» є частинкою ностальгічного минулого. Спогадом про веселе дитинство, коли з батьками подорожували до Миколаєва, гуляли по тодішній «Радянській», ходили до зоопарку. Сьогодні ТОВ СП «Нібулон» відновив маршрут. Багато хто з цього дуже радів. Люди активно користувались послугами транспорту. Тим більше, що в умовах конкуренції з автобусними перевезеннями, цей вид транспорту явно виграє по комфорту, яскравості, та й не треба відчувати на собі усі «приємності» наших доріг. Судно йде м’яко, не підскакуючи на вибоїнах. Тим більше, що ціна за послугу така ж, як і в автобусних перевезеннях. Але інтерес у населення до такого виду транспорту з невідомих факторів поступово затух.

Раніше ми намагалися знайти причини, з яких люди ігнорують більш комфортний транспорт. Просили надати свої пропозиції для корегування графіку перевезень. На заклик відгукнулись одиниці. То може дійсно нам не потрібна «Ракета»? Краще пересуватися до Миколаєва дорогою ніж річкою зі своїми неймовірними краєвидами та кращим комфортом? І що будуть говорити вознесенці після закриття маршруту? Хто залишиться в цьому винним? Знову влада?

Тож міська влада закликає вознесенців підтримати річковий транспорт і надати свої пропозиції щодо графіка роботи катера. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости