Политика | 12 Февраля, 2024

РФ завербувала майже 15 тисяч непальців для участі у війні проти України, - CNN

Свежие новости: РФ завербувала майже 15 тисяч непальців для участі у війні проти України, - CNN

Російська Федерація завербувала майже 15 000 непальців для участі у війні проти України. Багато хто з них повернувся травмованим, а дехто так і не повернувся. Їм обіцяли зарплату не менше 2000 доларів на місяць та прискорений процес отримання російського паспорта.

За даними журналістів, один із непальських добровольців 37-річний Рамчандра Хадка нещодавно повернувся до Непалу після поранення на фронті в Україні.

Він розповів, що став свідком жахливих сцен, і шкодує про своє рішення приєднатися до армії Кремля як іноземний найманець.

"Я пішов до російської армії не заради задоволення. У мене не було жодних можливостей для роботи в Непалі. Але, оглядаючись назад, це було неправильне рішення. Ми не думали, що нас так швидко відправлять на фронт і наскільки жахливою буде ситуація", — заявив Рамчандра Хадка.

За його словами, він прибув до Москви у вересні 2023 року. Після двох тижнів навчання його відправили на передову до Бахмута з пістолетом і базовим екіпіруванням.

"У Бахмуті немає ні п'яди землі, яка не постраждала від бомбардувань. Усі дерева, кущі та зелень… все зникло. Більшість будинків зруйновано. Ситуація там настільки жахлива, що хочеться плакати", — згадує він.

Хадку двічі направляли до Бахмута і провів там загалом один місяць. Він отримав кульове поранення у стегно. Після того, як його врятували та відвели на кілька сотень метрів від лінії фронту, до нього потрапила шрапнель від касетної бомби.

"У мене досі болить голова, коли я думаю про жахливі сцени, які я бачив у зоні бойових дій", - сказав він.

Деякі бойовики стверджують, що хоч і пішли воювати за гроші, вони не підтримують вторгнення Росії до України.

"Неправильно вторгатися в іншу країну. Кожен має право на життя. Усі країни мають поважати суверенітет іншої країни. Неправильно, щоб людей будь-якої країни вбивали таким огидним способом. Неправильно, коли десятки тисяч людей помирають заради небагатьох інтересів", — сказав Хадка.

За даними джерел CNN, він є одним із 15 000 непальських чоловіків, які приєдналися до армії Російської Федерації. ЗС РФ запропонували програму для іноземних бойовиків, яка включала зарплату не менше ніж 2000 доларів на місяць і прискорений процес отримання російського паспорта.

CNN надіслало МЗС Росії запит про кількість непальців, завербованих до російської армії, і скільки з них загинуло на даний момент. Проте відповіді видання на даний момент не отримало.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости