Политика | 8 Февраля, 2024

Рф обійшла західні санкції на ввезення валюти, - ЗМІ

Свежие новости: Рф обійшла західні санкції на ввезення валюти, - ЗМІ

Деякі російські банки “маневрують” довкола заборони на ввезення доларів і євро в країну, торгуючи золотом в ОАЕ і Туреччині.

Про це повідомляє компанія Sayari, що займається фінансовою розвідкою.

У звіті йдеться про те, що в першому кварталі 2023 року фінансові установи, серед яких є АТ “Ланта-Банк”, чиї власники контролюють золотодобувну компанію GV Gold, і щонайменше один кредитор, який не потрапив під санкції, імпортували понад 82 мільйони доларів у євро, доларах і дирхамах ОАЕ.

Санкції на експорт банкнот були запроваджені після вторгнення кремля в Україну. Дані Sayari свідчать, що російські кредитори продовжували постачати золото в обмін на банкноти щонайменше до липня або серпня минулого року, каже старший аналітик фірми Захарій Тварозна. За його словами, крім ОАЕ і Туреччини, поставки золота, схоже, поширилися на Гонконг.

Вашингтонська компанія, що займається аналізом комерційних ризиків, зібрала дані про російську торгівлю з транспортних накладних, в яких зазвичай вказуються імена імпортера та експортера, а також інші подробиці про постачання. Дані показують, що деякі з тих самих суб'єктів, які відправляли готівку в росію, також імпортували золото з росії у схожі часові рамки.

Очевидно, що торгівля здійснювалася через мережу посередників, як йдеться у звіті. У ньому також наголошується, що дані не вказують, хто був кінцевим одержувачем валют, і чи були вони пов'язані з російськими організаціями, які перебувають під санкціями.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты