Политика | 15 Декабря, 2022

рф готує 200 тисяч солдатів та новий наступ на Київ, - Залужний

Свежие новости: рф готує 200 тисяч солдатів та новий наступ на Київ, - Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Глава ЗСУ не сумнівається, що вони знову підуть на Київ.

Про це стало відомо на інтерв'ю Залужного виданню The Economist.

- Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати. Я вивчав історію двох чеченських воєн – все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 мільйони осіб… Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ, - сказав Залужний.

Видання повідомляє, що генерал Залужний разом з Президентом України Володимиром Зеленським та командувачем Сухопутних військ генералом Олександром Сирським попередили про критичні кілька місяців попереду. Головнокомандувач ЗСУ впевнений, що росіяни, як і під час Другої світової війни, десь за Уралом готують нові ресурси.

- Боєприпаси готуються, не дуже хороші, але все ж таки. Це не будуть ті ресурси, які могли б бути за два роки перемир'я. Це буде паршиво, і бойовий потенціал буде дуже і дуже низьким, навіть якщо він набере ще мільйон людей в армію, щоб кидатися трупами, як це робив Жуков, це все одно не принесе бажаного результату, - вважає Залужний.

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю The Guardian повідомив, що у лютому окупанти підуть у наступ.

- У рамках так званої "часткової мобілізації" росії вдалося призвати близько 300 тисяч людей. З них 150 тисяч москва вже використовує для посилення своїх підрозділів, а ще 150 тисяч – ретельно готує для майбутніх наступів. Приблизно 150 тисяч осіб у різних таборах проходять підготовку. Вони готуються щонайменше три місяці. Отже, наступну хвилю наступу спробують розпочати швидше за все у лютому, як і минулого року. Це їхній план, - сказав Резніков.

За словами міністра, росія й надалі людською навалою атакуватиме позиції ЗСУ. кремль не пошкодує "гарматного м'яса" і слідуватиме цій тактиці до кінця.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости