Политика | Вознесенск, 15 Февраля, 2019

Ремонт доріг і проблема туберкульозу – відбулася 70-та сесія Вознесенської міської ради

Свежие новости: Ремонт доріг і проблема туберкульозу – відбулася 70-та сесія Вознесенської міської ради

Сьогодні, 15 лютого, відбулася 70-та сесія Вознесенської міської ради.

Першим питанням у порядку денному значилося затвердження змін до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2018-2020 роки. Перелік проектних ідей налічував 21 пункт. Це капітальні ремонти вулиць, начальних закладів, будівництво і реконструкція спортмайданчиків тощо. За пропозицією депутата Оксани Вуїв до списку включили також проекти капремонтів дорожнього покриття по вулиці Енгельса (від вул. Зіркової до вул. Торговельної), провулку Бородіна, вул. Травневої. Ці проекти було виготовлено понад п’ять років тому, але їх досі не реалізували. Тепер їх слід відкоригувати.

Перший заступник міського голови Юрій Сметана презентував депутатам проект з організації безпеки дорожнього руху у Вознесенську по державній автомагістралі Н-24. Він передбачає облаштування розмітки, знаків, острівців безпеки, засобів зменшення швидкості на двох ділянках. Вартість становить 200 тисяч гривень. Подібний, але більш складний і дорожчий проект втілять і на вулиці Болгарській, від мосту до пошти. Передбачено зливостоки, тротуари, безпечні бар’єри. Вартість – 200 тисяч за кілометр. Розроблялося все за європейськими стандартами, адаптованими до нашого законодавства.

Також Юрій Сметана повідомив, що в облавтодорі розглядають можливість облаштування у Вознесенську двох вагових комплексів на в’їздах до міста (в районі автозаправки Shell та дороги на Одесу).

При розгляді питання про затвердження заключного звіту про результати виконання міської Цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018 рік виникла необхідність розібратися, чому у Вознесенську рівень захворюваності на 60% вищий, ніж середній показник по області. Цей факт обурив нардепа Олександра Лівіка, який заявив, що йому соромно за рідне місто. Однак, розібравшись детальніше, депутати дійшли висновку, що це, скоріше за все, свідчить про високий рівень виявлення хвороби на початкових стадіях, тому слід сприймати такий результат в якості позитивного.

Також на 70-й сесії було затверджено передавальний акт Новогригорівської сільської ради, зміни до рядку міських програм та проміжних звітів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты