Политика | 2 Января, 2024

Рада не буде виносити на розгляд законопроект про мобілізацію в оригінальному варіанті

Свежие новости: Рада не буде виносити на розгляд законопроект про мобілізацію в оригінальному варіанті

Заступниця голови Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук із фракції "Слуга народу" запевнила, що в оригінальному вигляді законопроект про мобілізацію не буде виноситися на голосування в ВР.

Про це вони розповіла в ефірі телеканалу Рада.

"Це буде версія, напрацьована Комітетом з питань безпеки та оборони. Вже цього тижня велика міжвідомча робоча група почне працювати над компромісним варіантом законопроекту про мобілізацію, який би дозволив його проголосувати в сесійній залі. Це велика міжвідомча робоча група. Адже маємо зауваження від Уповноваженого з прав людини", - сказала вона.

За її словами, також є певні занепокоєння, щоб не було корупційних норм.

"Та норма, коли воєнкоми самі можуть вирішувати, кого вносити і кого прибирати зі списку боржників, тобто людей, які не прийшли до ТЦК. Очевидно, якісь їхні права можуть бути порушені. Все має бути в зрозумілий і справедливий спосіб", - додала вона.

Кравчук впевнена, що ракети над головою - найкраще нагадування, що повномасштабна війна триває і екзистенційна загроза для нашої держави нікуди не зникла.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости