Политика | 17 Июня, 2017

Путін відповів на питання, коли "забере" Донбас

Свежие новости: Путін відповів на питання, коли

Президент Росії Володимир Путін на питання, коли він "забере Донбас", заявив, що аналізує ситуацію, щоб "своєчасно прийняти рішення". 

Про це він сказав після чергової "прямої лінії". 

Так, на питання, коли "він забере Донбас, тому що там втомилися три роки пройшло, там стріляють, і люди просто не знають, як бути, все зруйновано", Путін відповів: "Так, я знаю. Це трагедія, і дуже велика".

Він заявив, що Росія зробить все для того, щоб мінімізувати збитки. На репліку про те, що Мінські угоди не працюють, президент відповів, що "якби їх не було, було б набагато гірше".

Втім, джерела в Кремлі заявляють, що країна-агресор має намір приєднати до себе окуповані території Донбасу.

Президент РФ Володимир Путін планує відокремити окуповані території Донецької і Луганської області шляхом інтеграції їх з територією країни-агресора. Про це пише Bloomberg, посилаючись на джерела, близькі до Кремля.

Агентство відзначає, що публічно Путін підтримує мінські угоди, які ухвалили в 2015 році, які тоді курирували Німеччина і Франція, але на ділі збирається повністю відокремити нині окуповану частину Донбасу від України і вбудувати їх в структуру РФ.


"Росія рухається (до відділення - ред.) поступово, використовуючи блокаду, яку ввели українські активісти, як політичне прикриття для перехоплення контролю над ключовими економічними зв'язками з сепаратистськими зонами", - пише Bloomberg.



Видання нагадує, що минулого тижня Російська залізниця знизила тарифи на транспортування вугілля і залізної руди на території, захоплені сепаратистами. Таким чином Росія може замінити українські поставки і гарантувати, що продовжать роботу заводи, які є основними роботодавцями на цих територіях, відзначають журналісти.

Більш того, Росія навіть не приховує своїх намірів. Принаймні, перший заступник голови комітету нелегітимної російської Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін в коментарі Bloomberg заявив: "Зроблено крок в сторону відділення Донбасу - у цьому немає сумнівів".

Ці слова Затуліна підтвердив і Олексій Чеснаков, який консультує Путіна з українських питань, і кілька інших чиновників.

В даному випадку Путін використовує невизначену реакцію з боку США, підкреслили в агентстві.

На Заході також відзначають, що Кремль намагається посилити важелі впливу на окупований Донбас. Росії це потрібно для того, щоб скоротити витрати на цей конфлікт. "Чим менше ця економіка інтегрована з Росією, тим вищою буде ціна", - заявив російський економіст Андрій Марголін. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости