Политика | 14 Февраля, 2024

Путін пропонував США заморозити війну в Україні, але переговори провалилися, – Reuters

Свежие новости: Путін пропонував США заморозити війну в Україні, але переговори провалилися, – Reuters

Російський диктатор Володимир Путін у 2023 році публічно та приватно через посередників, у тому числі через арабських партнерів Москви на Близькому Сході, надсилав Вашингтону сигнали про те, що він готовий розглянути припинення вогню в Україні. Він пропонував США заморозити війну, але переговори провалилися.

Про це повідомило британське агентство Reuters, посилаючись на інформацію трьох російських джерел, поінформованих із цього питання, які розмовляли з виданням на умовах анонімності.

Так, за інформацією одного російського високопосадовця, Путін пропонував заморозити конфлікт на нинішніх лініях і не бажав поступатися українською територією, окупованою Росією.

"Контакти з американцями закінчилися нічим", - повідомив співрозмовник.

Друге російське джерело, знайоме з контактами, які використало Кремль, повідомило, що американці через посередників відповіли Москві, що не обговорюватимуть можливе припинення вогню без участі України. Тому ці потаємні переговори закінчилися провалом.

Третє джерело, знайоме з переговорами, відзначило: "З американцями все розвалилося". Джерело повідомило, що США не хотіли тиснути на Україну.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости