Политика | 20 Октября, 2022

путін не зацікавлений в дипломатичному завершенні війни, - держсекретар США

Свежие новости: путін не зацікавлений в дипломатичному завершенні війни, - держсекретар США

Російський диктатор володимир путін не має інтересу до дипломатичного вирішення війни в Україні після восьми місяців вторгнення.

Про це ABC News заявив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен.

Втім, зауважив держсекретар, на відміну від Путіна до дипломатії прагне український лідер Володимир Зеленський – хоч і вдмовляється від переговорів з чинним президентом країни-агресора.

- Зеленський ясно дав зрозуміти, що в якийсь момент дипломатія має покласти цьому кінець. Те, що ми бачимо досі – це відсутність інтересу путіна до значущої дипломатії, - наголосив він.

Тим часом путін вдається до нераціональних рішень та вчинків, підсумував Блінкен:

- Важко уявити себе у чужій свідомості. Я думаю, що він раціональний, але рішення, які він ухвалює, чи, краще сказати, його цілі – не раціональні.

Держсекретар вкотре наголосив на підтримці українського народу. За його словами, якщо розпочнуться переговори, то мета Вашинтона – “забезпечити найсильнішу позицію на переговорах”.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости