Криминал | 3 Августа, 2023

Прокурор Міжнародного кримінального суду може видати нові ордери на арешт Путіна

Свежие новости: Прокурор Міжнародного кримінального суду може видати нові ордери на арешт Путіна

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) може видати нові ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та вищого керівництва країни-агресора.

Про це сказав голова МКС Петро Гофманський.

Зазначено, що справа щодо депортації українських дітей – не єдина, яку розслідує Міжнародний суд.

"Він (прокурор МКС - ред.) може запросити ордер на арешт у досудових суддів МКС, які вирішать, чи є підстави для видачі майбутніх ордерів на арешт. Але безумовно прокурор чітко заявив, що він активно займається новими розслідуваннями в Україні, як і в інших країнах, і ми очікуємо, що буде більше дій щодо цього", - сказав Гофманський.

Однією із справ, які могли б призвести до нових ордерів на арешт Путіна та вищого керівництва Росії, є справа військових злочинів ПВК Вагнер.

"Якщо довести, що бійці Вагнера беруть участь у свідомому вбивстві цивільних, потрібно подивитися, на цей момент, коли вони робили ці вбивства, вони були в командному ланцюжку, в якому знаходилися російські офіцери або в ньому було лише командування групи", - заявила професор права в академії Вест Пойнт Дженніфер Меддокс.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости