Криминал | Первомайск, 10 Января, 2018

Прокуратура вимагає від фермера повернути земельну ділянку державі

Свежие новости: Прокуратура вимагає від фермера повернути земельну ділянку державі Прокуратура вимагає від фермера повернути земельну ділянку державі

Арбузинським відділом Первомайської місцевої прокуратури виявлено факт невиконання умов договору оренди земельної ділянки -  використання її не за цільовим призначенням.

Зокрема, 20 квітня 2015 між фізичною особою  та Головним управління Держземагенства у Миколаївській області укладено договір оренди земельної ділянки площею 28 га вартістю 136 тис.грн., розташованої в межах території Іванівської сільської ради Арбузинського району, із цільовим призначенням - для сінокосіння та випасання худоби.

Проте, як встановлено, орендарем в порушення умов вказаного договору земельна ділянка засіяна озимими сільськогосподарськими культурами (пшеницею), що є нецільовим використанням земель.

Нецільове використання орендованої ділянки призводить до погіршення якості ґрунтів та виснаження земель, а також заниження розміру орендної плати.

З метою усунення виявлених порушень місцевою прокуратурою у грудні 2017 до Арбузинського районного суду скеровано позов про дострокове розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки державі.


За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости