Криминал | Новая Одесса, 6 Сентября, 2017

Прокуратура нашла нарушения при использовании земель сельскохоз назначения в Новоодесском районе

Свежие новости: Прокуратура нашла нарушения при использовании земель сельскохоз назначения в Новоодесском районе

Гур’ївською сільською радою Новоодеського району з фізичною особою – підприємцем 30.03.2017 укладено договір про відшкодування втрат від недоотримання коштів за фактичне використання земельної ділянки площею 12,8 га, вартістю 316 тис. грн., який є лише домовленістю сторін про сплату відповідних коштів за користування земельною ділянкою без відповідних правовстановлюючих документів.

Всупереч вимог ст. 124, 134 ЗК України, документації із землеустрою щодо відведення землі не розроблялись та не затверджувались, земельні торги щодо продажу прав оренди не проводились, відповідні речові права у встановленому законом порядку не зареєстровані.

Вказане призводить до не облікованого використання земелі без застосування ринкових ставок орендної плати за землю, що завдає істотної шкоди інтересам держави.

Реагуючи на грубі порушення законодавства, прокуратурою до господарського суду Миколаївської області заявлено чотири позови про повернення незаконно переданих земель їх належним власникам - територіальній громаді та державі.

Вказане залишилось поза увагою як органів місцевого самоврядування, так і органів влади, які зайняли споглядацьку позицію, внаслідок чого бюджет не дотримав кошти за використання цих земель.

 

Источник: novaodesa

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости