Политика | Южноукраинск, 18 Февраля, 2020

Продовження теми, КП ТВКГ – концесія

Свежие новости: Продовження теми, КП ТВКГ – концесія

Існує чи не єдина з реальних пропозицій отримати позитивний результат для міста, атомної Компанії, АЕС, підприємства і довкілля від передачі частини КП ТВКГ в концесію. Її суть в скороченні:

1. Виділити зі складу КП ТВКГ окреме КП «Южноукраїнськ водоканал» – обладнання, мережі і колектив водопостачання і водовідведення цього підприємства і готувати його передачу у концесію.

2. Інвестиційна привабливість такого кроку полягає в умовах пропозиції концесіонеру будувати нові, закритого типу каналізаційні очисні споруди цільного чи блочно-модульного типу, наприклад на ділянці біля насосної підпитки Ташлика поряд з КНС-3.

3. Суть привабливості цієї пропозиції полягає у впровадженні стимулюючого тарифо-утворення – (RAB – регулювання), яке і для міста забезпечить стабільний соціально-підйомний тариф на послугу водовідводу, і інвестор за 7 -- 9 рокі зможе повернути кошти витрачені на спорудження нових очисних споруд, і надалі дозволить концесіонеру продовжити свою рентабельну роботу.

4. Особливість цієї пропозиції полягає в тому, що собівартість послуги водовідводу від нових споруд буде в 3 – 4 рази менша від існуючого стану. Адже ми енергетично витратно прокачуємо стоки на відстань в понад 12 кілометрів зі значними перепадами висот трубопроводу напірного колектору, який до того ж є в перед аварійному стані в зоні перетину Ташлицького водосховища.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

5. Концесіонер-інвестор може отримати і певні преференції по інноваційній трансформації існуючої в місті програми «Зелена карта відходів», де разом зі звалищем відходів в декілька окремих проектів Він зможе реалізувати заходи (проекти) диверсифікації певного кола комунальних послуг. За таких умов у цієї особи буде зацікавленість не тільки будувати нові очисні споруди, а і взяти на себе повернення значної частки або всього боргу КП ТВКГ до ДП НАЕК «Енергоатом».

6. КП ТВКГ буде реорганізоване в КП «Теплопостачання та ГВС». При реалізації вказаних рішень, якщо міська рада їх прийме, колектив вказаного КП буде збережене, більше того, реалізація заходів диверсифікації ініціює потребу збільшення робочих місць.

7. Більш детальні розрахунки в пояснювальних записках отримують постійні депутатські комісії міської ради та всі зацікавлені особи для детального вивчення і опрацювання.

8. Ми спроможні вирішувати завдання, які поставлені життям та Указом Президента України №722/2019 від 30.09.2019р. Далі буде.

Джерело: Влада пропонує - Южноукраїнськ

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости